Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Washington Post: Elon Muskin Twitter-kaupat ovat vaarassa peruuntua

Yhdysvaltalaislehti Washington Postin haastattelemat nimettömät lähteet kertovat, että miljardööri Elon Muskin aikeet ostaa Twitter horjuvat vakavasti.

Lähteiden mukaan Musk uskoo, että Twitterin omat luvut siitä kuinka iso osuus someyrityksen käyttäjistä on bottitilejä eivät ole uskottavat.

Musk ei ilmeisesti lähteiden mukaan voi arvioida luotettavasti tämän takia mahdollisuuksiaan parantaa Twitterin tulosta ja kehittää palveluja.

Twitter on aiemmin arvioinut, että alle viisi prosenttia sen käyttäjistä on automatisoituja roskapostia lähettäviä bottitilejä.

Sähköautoyritys Teslan toimitusjohtaja Musk kohahdutti huhtikuussa tarjoamalla 44 miljardia dollaria eli noin 41 miljardia euroa Twitteristä. Sen jälkeen kaupassa on ollut mutkia matkassa.

Kauppa "jäissä" toukokuusta

Washington Postin uutisessa esimerkiksi arvellaan, että osansa Muskin epäröinnissä on myös sillä, että Twitterin osakkeen arvo on tippunut huomattavasti huhtikuusta jolloin Musk teki kymmenien miljardien tarjouksensa.

Twitterin kurssi lähti huomattavaan laskuun toukokuun alkupuolella, kun Musk ilmoitti pistävänsä kaupan toistaiseksi jäihin.

Silloin Uutistoimisto AFP:n haastattelema Wedbush-yhtiön analyytikko Dan Ives tulkitsi Muskin puheet kaupan jäissä olosta merkkinä siitä, että Musk pyrkii pääsemään irti koko kaupasta tai painamaan Twitterin hintaa alaspäin.

Twitterin johto yritti myös ensiksi torjua Muskin aikeet, mutta pyörsi myöhemmin kelkkansa täysin ja suostui kauppaan.

Musk perusteli tarjouksen tehdessään ostoaikeitaan sananvapaudella. Hän kertoi haluavansa vähentää valvontaa Twitterissä ja lopettaa esimerkiksi porttikieltojen jakamisen palveluun. Tunnettu sananvapausabsolutisti Musk aikoo kaupan tapahtuessa perua myös twiittamisestaankin tunnetun Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin porttikiellon.

Musk kertoi myös tavoitteekseen nelinkertaistaa palvelun käyttäjämäärä vuoteen 2028 mennessä.