Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Twitterissä globaali käyttöhäiriö sekä selaimella että mobiilisovelluksessa

Viestipalvelu Twitterissä on tänään ollut käynnissä globaali häiriötila, joka on hidastanut palvelua tai estänyt sen käytön kokonaan käyttäjille useissa maissa.

Verkkopalveluiden häiriötilanteita seuraavan DownDetector-sivuston mukaan häiriö alkoi hieman ennen kello kolmea Suomen aikaa.

STT:n kokeilujen perusteella häiriöitä esiintyi iltapäivällä Twitterissä sekä mobiilisovelluksella että useassa eri verkkoselaimessa. Neljältä iltapäivällä raportoitujen ongelmien määrä oli laskussa, ja palvelu alkoi jälleen toimia useilla käyttäjillä.

Sanomalehti Guardianin mukaan häiriötila vaikuttaa olleen Twitterin pisin kansainvälinen käyttökatkos vuosiin. Viimeksi useamman tunnin katkos nähtiin vuonna 2016.

Käyttökatkos aiheuttaa lisää päänvaivaa Twitterille, joka on yhtiönä kärsinyt viime aikoina monimutkaiseksi käyneestä kiistasta miljardööri Elon Muskin kanssa. Musk sopi yhtiön ostamisesta mutta vetäytyi sittemmin kaupasta, ja Twitter on nyt haastamassa häntä oikeuteen pakottaakseen kaupan maaliin.