SAS ja lentäjäliitot vääntävät yötä myöten sopua lakon lopettamisesta

Lauantaina aamulla alkaneet neuvottelut lentoyhtiö SAS:n lentäjälakon lopettamisesta venyivät myöhäiseen iltaan. Norjalaisen lentäjäliiton puheenjohtaja Robert Klokset sanoi, että neuvotteluita käydään intensiivisesti.

– En tiedä saammeko ratkaisu aikaiseksi ennen tämän viikon loppua, mutta me käytämme sen ajan jonka tarvitaan, Klokset sanoi.

Norjalainen sovittelija Mats Wilhelm Ruland sanoi neuvottelujen alkaessa, että osapuolilla on nyt todellista tahtoa löytää ratkaisu.

SAS:n neuvottelupäällikkö Marianne Hernäsin mukaan pöydällä on ratkaisu, jonka avulla kriisiytyneen lentoyhtiön taloudellinen tulevaisuus voidaan pelastaa.

Tähän mennessä lakko on maksanut yhtiölle 100–130 miljoonaa kruunua päivässä (9,5–12,3 miljoonaa euroa). Lakossa on mukana 900 lentäjää ja yhtiö on sen seurauksena joutunut perumaan yli 2 550 lentoa. Lakko alkoi 4. heinäkuuta.

Kiistassa on kyse siitä, että SAS ei ole palkannut takaisin 560 lentäjää, jotka menettivät työnsä koronapandemian aikana. Yhtiö käyttää sen sijaan lentäjiä, jotka ovat tytäryhtiöiden SAS Link ja SAS Connect palkkalistoilla. Lentäjäliitot katsovat, että SAS rikkoo näin takaisinottovelvollisuuttaan.

SAS ja ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset lentäjäliitot ovat neuvotelleet marraskuusta asti, mutta toistaiseksi tuloksetta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut