Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän matkailuala kärsinyt tuntuvasti pakotteista: ”Kymmenien miljardien menetykset, puhumattakaan ilmailualasta”

Venäjän matkailuala on kärsinyt tuntuvasti maan hyökkäyksestä Ukrainaan.

Matkailualaa on kohdannut jopa kymmenien miljardien ruplien menetykset ”länsimaiden suljettua taivaan”, kertoo venäläinen talouslehti Kommersant.

Kymmenien miljardien ruplien menetys vastaa euroissa nykykurssilla satoja miljoonia. Venäjälle on asetettu taloudellisia vastatoimia, koska se hyökkäsi Ukrainaan. Näillä länsimaat pyrkivät vaikuttamaan siihen, että Venäjä muuttaisi toimintaansa.

Kommersantin tietojen mukaan Venäjän matkailuala ei ole laskenut tarkkoja menetyksiä, mutta joka tapauksessa ne ovat kymmeniä miljardeja ruplia. Asian on todennut maan matkanjärjestäjien liiton toiminnanjohtaja venäläiselle uutistoimisto Ria Novostille.

Tulonmenetysten lisäksi matkailualalle koituu kuluja. Niitä koituu matkanjärjestäjille esimerkiksi matkoista, jotka turistit ostivat aiemmin, mutta joita ei olla pystytty toteuttamaan.

– On arvioitu, että voimme puhua useista kymmenistä miljardeista ruplista menetetyistä voitoista. Ja tämä on vain matkanjärjestäjille ja matkatoimistoille, ilmailusta puhumattakaan, venäläisen matkanjärjestäjien liiton toiminnanjohtaja sanoi lehtitiedon mukaan.

EU sulki ilmatilansa venäläisiltä lentoyhtiöiltä helmikuun lopussa, koska Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Myös esimerkiksi Yhdysvallat ja Kanada ovat estäneet venäläislentoyhtiöiden tulon ilmatilaansa.

Nämä toimet ovat aiheuttaneet sen, että Venäjällä on suljettu monia lentokenttiä. Venäläinen tukivirasto on myös liki puolittanut venäläisten lentoyhtiöiden maakuntalentojen valtiontuet.

Nämä vaikuttavat montaa kautta Venäjän talouteen, esimerkiksi työpaikkojen vähentymisenä. Venäläisturistien on myös vaikeaa poistua Venäjältä matkoille ilmateitse. Esimerkiksi Istanbuliin on edelleen mahdollista matkustaa Venäjältä.

Venäjän sisäinen lentoliikenne on myös supistunut helmikuun jälkeen merkittävästi. Valtavan suuressa maassa tämä aiheuttaa kansalaisille haittaa, koska maan sisäinen matkustus on vaikeutunut.