Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heliövaara ja Glasspool taipuivat italialaisparille Kroatian ATP:n tiukassa finaalissa – "Ihan varmasti yksi karmeimmista tappioista, mitä uralle on osunut"

Heliövaara uskaltaa ennakoida Pohjois-Amerikan kentiltä hyviä tuloksia.

Suomen Harri Heliövaara jäi ilman finaalivoittoa tenniksen miesten nelinpelissä Kroatian Umagissa varhain sunnuntaina. Heliövaara kohtasi brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa tiukassa finaalissa italialaiset Simone Bolellin ja Fabio Fogninin.

Ykkössijoitettu italialaispari vei ottelun voiton erin 5–7, 7–6(6), 10–7.

– Oli kyllä finaalissa aika erikoinen ottelu. Ihan varmasti yksi karmeimmista tappioista, mitä uralle on osunut, Heliövaara sanoi ottelun jälkeen STT:lle.

– Meillä oli yhteensä kahdeksan ottelupalloa finaalissa, ja luulisi, että niistä jokin kääntyisi itselle. Mutta ei kääntynyt, vaikka tehtiin niissä paljon oikeita asioita. Tennis on välillä pienestä kiinni, hän jatkoi.

Heliövaara ja Glasspool oli sijoitettu Umagissa kolmansiksi. Heliövaara kuvaili italialaisparin päässeen ottelun aikana "jonkinlaiseen hurmioon".

– Siitä on vaikea sitten enää nousta, hän pohti omaa peliään.

"Tällaiset tappiot ovat aika syvältä"

Heliövaara ja Glasspool voittivat viikko sitten sunnuntaina Hampurin ATP-turnauksen, joka oli heille ensimmäinen turnausvoitto ATP500-tason kisoissa. Umagin kisa oli ATP250-tasoa eli hieman pienempi turnaus.

– Olihan tämä meille toki finaalipaikka, siinä ei ole mitään vikaa. Ja hienosti jaksettiin viime viikon kisavoiton jälkeen mennä vielä finaaliin täälläkin, mutta ei se poista sitä, että tällaiset tappiot ovat aika syvältä, Heliövaara totesi.

Umagin finaali oli Heliövaaralle ja Glasspoolille jo vuoden viides, kolme ensimmäistä päättyi niukkoihin tappioihin.

Kroatian kilpailu oli Heliövaaralle Euroopan kesäkauden viimeinen turnaus. Viikon päästä hänellä ja Glaspoolilla on edessään Montrealin ATP Masters -turnaus.

– Kyllä tämä oli tosi hyvä pariviikkoinen, ja meillä on oikeastaan ollut tosi hyvät viimeiset kolme kuukautta. Olemme menneet hirveästi eteenpäin ja pystyneet pelaamaan korkealla tasolla ketä vain vastaan maailmassa.

Heliövaara kertoo olevansa erityisen iloinen siitä, että peli on kulkenut hyvin massakentilläkin.

– Kyllä tästä on makea päästä pelaamaan ATP:tä ja isoja kisoja (Pohjois-Amerikkaan) elokuussa. Pullat on hyvin uunissa.

"Odotukset ovat nousseet"

Edessä on esimerkiksi elokuun lopussa alkava Yhdysvaltain avoin tennisturnaus, joka on kauden viimeinen grand slam -turnaus.

– Nyt kun mennään Amerikanmaalle ja koville kentille ja päästään ensimmäistä kertaa kunnolla valmistautuneena pelaamaan esimerkiksi Masters1000-tason kisoja, niin onhan se mahdollisuus, jota oikein innolla odottaa, Heliövaara kertoo.

– Odotukset ovat nousseet viime aikojen hyvien peliesitysten jälkeen, ollaan US Openissa sijoitettu pari ja Masterseissa aika lähellä, joten innostuneina lähdetään. Uskon, että jos jatkamme samalla tasolla kuin edelliset kolme kuukautta, erittäin hyviä tuloksia voi odotella sieltä Amerikasta.

Heliövaara on voittanut kolme ATP-nelinpelimestaruutta, joista kaksi Glasspoolin kanssa.

Tällä hetkellä Heliövaara, 33, on rankattu nelinpelin maailmanlistalla sijalle 25, ja 28-vuotias Glasspool löytyy sijaluvulta 34.