Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Härkäpaputuotteita vedetään myynnistä pois listerian vuoksi

Erä Raisio oyj:n härkäpaputuotteita vedetään myynnistä listerialöydöksen vuoksi, tiedottaa Ruokavirasto. Takaisinveto koskee 250 gramman pakkauksia Beanit-härkäpapumuru umami -tuotteita, joiden viimeinen käyttöpäivä on 25.8.2022 tai 26.8.2022.

Ruokavirasto kertoo, että Raision omavalvonnassa löytynyt listeria on yrityksen mukaan tullut tuotteeseen tuotantolinjalta, eikä se ole peräisin raaka-aineista.

Takaisinvedettäviä tuotteita on myyty vähittäiskaupoissa ympäri Suomen, ja niitä ostaneet voivat olla yhteydessä Raisio oyj:n asiakaspalveluun.

Listeriabakteeri voi aiheuttaa listerioosiksi kutsutun taudin, joka saattaa olla oireeton tai aiheuttaa flunssan tai vatsataudin oireita. Riskiryhmään kuuluville tauti voi kuitenkin olla hengenvaarallinen.

Ruokaviraston mukaan listerioosin suhteen riskiryhmiin kuuluvat iäkkäät, raskaana olevat, vastasyntyneet ja henkilöt, joiden vastustuskyky on heikentynyt taudin tai sairauden vuoksi.