Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maahanpyrkijöiden vene kaatui Kreikan edustalla – kymmeniä kateissa

Kreikan edustalla jopa 50 ihmistä on kateissa maahanpyrkijöiden veneen kaaduttua merellä, kertoo rannikkovartiosto. Sen mukaan turma sattui lähellä Karpathosin saarta Egeanmerellä. Vene oli lähtenyt matkaan Turkista.

Rannikkovartioston mukaan vedestä on pelastettu 29 ihmistä. He olivat kertoneet, että kaatuneessa veneessä oli ollut yhteensä noin 80 ihmistä. Kadoksissa olevien etsinnät on aloitettu.

Etsintöjä vaikeuttaa kova tuuli.

Vene kaatui tiistaina sen jälkeen kun se oli lähtenyt Turkista kohti Italiaa.

YK:n alaisen Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön (IOM) mukaan ainakin 68 Keski-Eurooppaan pyrkinyttä ihmistä on kuollut Välimerellä sitten tammikuun.

Kreikka on syyttänyt Turkkia siitä, ettei se toimi riittävän päättäväisesti pysäyttääkseen siirtolaisia vaan ajaa heidät maasta, jolloin monet päätyvät Välimerelle usein täysin merikelvottomilla aluksilla.

Turkki solmi vuonna 2016 sopimuksen, jossa se lupasi suitsia maasta lähtevien siirtolaisten määrää vastineeksi EU:n talousavusta.

Viime kuussa EU kuitenkin vaati taas Turkkia pysäyttämään "väkivaltaiset ja laittomat" karkotukset Turkista.

Myös Kreikkaa on syytetty siirtolaisalusten laittomasta käännyttämisestä takaisin merellä.