Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhan Porvoon rakennuspalo on sammutettu – palo olisi voinut levitä koko kortteliin, sanoo päivystävä päällikkö

Keskiviikkoiltana Vanhassa Porvoossa syttynyt tulipalo ravintolakiinteistössä on sammutettu, ja paikalla on käynnissä enää jälkivartiointi, kertoo Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Santeri Pohjolainen STT:lle.

Yhdeksältä aamulla Pohjolainen kuvaili tilannetta palopaikalla rauhalliseksi. Pelastuslaitoksen mukaan palon leviäminen saatiin pysäytettyä aamuyöllä.

– Tässä olisi ollut kaikki mahdollisuudet siihen, että palo olisi levinnyt koko kortteliin. Edellytykset olisi kyllä ollut paljon pahempaan, Pohjolainen sanoo.

Palanut rakennus sijaitsee Porvoon vanhalla alueella, ja sen ympäristössä on paljon muita puutaloja.

Ullakolta alkanut palo ehti levitä rakennuksen välipohjaan.

Merkittäviä vahinkoja rakennukseen, mutta henkilövahingoista säästyttiin

Palosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja, mutta savu- ja vesivahingot ovat merkittävät palopaikalla. Pohjolaisen mukaan kiinteistön yläkerros on palanut täysin ja alatilat ovat kärsineet pahoista vesivahingoista. Lisäksi palaneen rakennuksen läheisestä hotellista on siirretty alle 10 ihmistä varamajoitukseen.

Palosta levisi savua Porvoon keskusta-alueelle, ja pelastuslaitos kehotti asukkaita sulkemaan ikkunat ja ovet sekä sammuttamaan ilmastoinnin.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta keskiviikkoiltana kello 22.15. Paloa oli sammuttamassa parikymmentä yksikköä.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä. Pelastuslaitoksen palotutkinnan alustavan arvion perusteella palo olisi lähtenyt ravintolakiinteistön hormista.