Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Super ja Tehy antoivat uuden lakkovaroituksen

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super ja sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehy antoivat maanantaina uuden lakkovaroituksen, joka koskee Helsingin kaupungin eteläistä kotihoitoyksikköä.

Varoitus annettiin ajalle 6.–9. syyskuuta.

Hoitajaliitot haluavat lakkovarotuksellaan vauhdittaa jumiutuneita työehtosopimusneuvotteluja.

Sosiaali- ja terveysalan työriidan sovittelu alkoi uuden valtakunnansovittelijan Anu Sajavaaran johdolla sunnuntaina. Sovittelun on määrä jatkua valtakunnansovittelijan luona tiistaina.

– Hoitajapulaa ja alan veto- ja pitovoimaa ei ratkaista juhlapuheilla ja värivaloilla, vaan palkkausta ja työoloja parantamalla. Kyse on Suomen huoltovarmuudesta sekä koko sote-alan ja varhaiskasvatuksen tulevaisuudesta, ja nämä ratkaisut vaativat rahaa, Superin puheenjohtaja Silja Paavola ja Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen sanovat järjestöjen tiedotteessa.

Viime viikolla jo kaksi lakkovaroitusta

Super ja Tehy julistivat samalla Helsingin kaupungin eteläiseen kotihoitoyksikköön kohdistuvan hakukiellon ja tilapäisen siirron kiellon, jotka astuvat voimaan heti ja jatkuvat työtaistelun päättymiseen saakka.

Hakukiellon ja siirtokiellon aikana kukaan Superin tai Tehyn jäsen ei voi hakea tai ottaa vastaan lakkokohteessa avoinna olevaa työtä eikä siirtyä tilapäisellä siirrolla tekemään lakkokohteeseen kohdistuvaa työtä.

Hoitajajärjestöt antoivat viime viikolla jo kaksi lakkovaroitusta. Perjantaina ne antoivat lakkovaroituksen neljän vuorokauden mittaisesta lakosta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin ja torstaina järjestöt ilmoittivat aloittavansa vuorokauden mittaisen työtaistelutoimen Kanta-Hämeen keskussairaalassa.

Molemmat lakot ajoittuisivat syyskuun alkuun ja koskisivat teho-osastoja.