Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erdogan: "Turkki ei tunnusta Krimin liittämistä Venäjään"

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi tiistaina 23. elokuuta, että Turkki tukee Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja vastustaa Krimin niemimaan laittoman liittämisen Venäjään. Asiasta kertoo Turkin valtiollinen uutistoimisto Anadolu. Venäjä liitti Krimin itseensä vuonna 2014.

– Krimin palauttaminen Ukrainalle, jonka erottamaton osa se on, on pohjimmiltaan kansainvälisen oikeuden vaatimusten mukaista, Erdogan sanoi videoviestissä Kiovassa järjestetyssä Krim-foorumissa.

– Turkki ei tunnusta Krimin liittämistä ja on todennut avoimesti ensimmäisestä päivästä lähtien, että tämä askel on laiton, hän sanoi myös.

Myös Suomen presidentti Sauli Niinistö osallistui tilaisuuteen etäyhteyksin pitämällään puheenvuorolla.

Foorumin tavoitteina ovat Krimin kysymyksen esilläpito kansainvälisessä yhteistyössä ja Krimin tilanteeseen liittyvän kansainvälisen koordinaation vahvistaminen.

Turkki on toiminut Venäjän Ukrainassa käymän hyökkäyssodan aikana välittäjänä maiden neuvotteluissa. Erdogan on tavannut myös molempien maiden valtiojohtoa.