Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltalaisviranomainen pyysi kesällä Twitteriltä selvitystä yhtiön menetelmistä

Yhdysvalloissa maan arvopaperi- ja pörssikomissio SEC on pyytänyt viestipalveluyhtiö Twitteriltä selvitystä menetelmistään ja yhtiötä vastaan esitetyistä syytöksistä. Kesäkuun puolivälissä Twitterille lähetetty kirje tuli julki keskiviikkona.

SEC:n kirjeessä on kyse syytöksistä, joiden mukaan Twitter piilottelee roskaposti- ja bottitilien todellista määrää.

Twitter on kiistänyt syytökset jo kesällä ja kiisti ne jälleen. Yhtiön kanta on, että se julkaisee jo nykyisellään riittävästi tietoa menetelmistä, joilla se laskee käyttäjämääriään.

Yhtiö vääntää parhaillaan miljardööri Elon Muskin kanssa, sillä Twitterin ostamisesta sopinut Musk haluaa perääntyä kaupasta vedoten vääristeltyihin tietoihin. Muskin asianajajat pyrkivät saamaan oikeusteitse Twitteriltä haltuunsa dataa, jolla valetilien todellinen määrä saadaan selville. Varsinainen oikeudenkäynti kaupan perumisesta on määrä käydä lokakuussa.

Vain päivää ennen SEC:n kirjeen julkistamista yhdysvaltalaismedia uutisoi Twitterin entisen turvallisuusjohtajan kertoneen viranomaisille yhtiön toimintatavoista, joita tämä piti jopa kansallista turvallisuutta vaarantavina. Peiter Zatko syyttää yhtiötä tahallisesta piittaamattomuudesta ja sanoo palvelun olevan altis esimerkiksi ulkomaiselle vaikuttamiselle. Hänen mukaansa yhtiöllä voi olla ulkomaisia vakoojia palkkalistoillaan.

Myös Yhdysvaltojen päättäjät ovat ilmoittaneet olevansa tiedoista huolissaan ja selvittävänsä asiaa.