Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uvalden kouluampumisen yhteydessä tilannetta johtanut poliisi on saanut potkut

Yhdysvalloissa Texasissa Uvalden koulualueen poliisipäällikkö on saanut potkut, kertovat useat yhdysvaltalaismediat. Pete Arredondo oli johtovastuussa poliisivoimissa, kun 19 oppilasta ja kaksi opettajaa sai surmansa kouluampumisessa toukokuussa.

Uvalden koulualueen johtokunta päätti keskiviikkona yksimielisesti lopettaa Arredondon työsuhteen.

Osavaltion turvallisuusjohtaja on aiemmin arvostellut poliisipäällikköä sanoen tämän laittaneen poliisien hengen lasten hengen edelle ja tehneen "hirveitä päätöksiä" johtaessaan toimintaa rikospaikalla.

Uvalden kouluampuminen oli Yhdysvaltojen pahin kouluampumistapaus vuosikymmeneen. Poliisi lopulta ampui hyökkääjän kuoliaaksi.

73 ylimääräistä minuuttia

Paikallispoliisin toimia alettiin selvittää entistä tarkemmin sen jälkeen kun kävi ilmi, että toistakymmentä poliisia odotteli yli tunnin kahden vierekkäisen luokkahuoneen ulkopuolella, kun sisällä makasi kuolleita ja kuolemaisillaan olevia lapsia.

Arredondo pidätettiin virastaan tutkinnan vuoksi jo kesäkuussa. Aiemmin keskiviikkona hän antoi asianajajansa välityksellä lausunnon, jossa hän arvosteli saamaansa kohtelua ja ilmoitti haluavansa palata tehtäväänsä, saada palkkansa ja lopettaa valitusten tutkinnan perusteettomana.

Texasin edustajainhuoneen asettaman tutkimuskomitean viime kuussa julkaisemassa raportissa todettiin, että poliisipäällikkö ei kantanut vastuutaan, ja kutsuttiin tilannetta kaoottiseksi.

– On todennäköistä, että jotkut uhreista olisivat voineet selvitä, jos heidän ei olisi tarvinnut odottaa 73:a ylimääräistä minuuttia pelastamista, raportissa lukee.

Poliisijohtoon kuuluvan Mariano Pargasin kerrottiin raportin julkaisun jälkeen olevan pidätettynä virastaan tutkinnan vuoksi.