Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Super ja Tehy antoivat kaksi uutta lakkovaroitusta neuvottelujen vauhdittamiseksi, ministeriö siirtää perjantaillea aiottua lakkoa

Hoitajajärjestöt Super ja Tehy ovat antaneet kaksi uutta lakkovaroitusta hoitoalan työriitaa koskevien neuvottelujen vauhdittamiseksi. Ne koskevat Oulun yliopistollisen sairaalan Tehohoitokeskusta ja Oulun kaupungin kotihoitoa.

Neljän vuorokauden mittainen lakko Oulun yliopistollisen sairaalan Tehohoitokeskuksen aikuisten teho-, tehovalvonta- ja valvontahoitoyksiköissä ja Oulun kaupungin Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen Kontinkankaan-Myllyojan kotihoidossa alkaisi tiistaina 13. syyskuuta klo 00.01 ja päättyisi perjantaina 16. syyskuuta klo 23.59.

Aiemmat lakkovaroitukset koskevat teho-osastoja Varsinais-Suomen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiireissä sekä Helsingin kaupungin eteläistä kotihoitoyksikköä.

Työ- ja elinkeinoministeriö on siirtänyt hoitajajärjestöjen perjantaille kaavailemaa Kanta-Hämeen keskussairaalan teho-osastoon kohdistuvaa lakkoa, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto tiedotteessa.

Vuorokauden mittaista lakkoa siirretään kahdella viikolla, eli se voi alkaa aikaisintaan 16. syyskuuta klo 00.01.

Siirto tapahtui valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran pyynnöstä.

Sovittelu jatkuu keskiviikkona

Hoitoalan työriidan sovittelua jatkettiin tänään aamulla, mutta sovittelussa ei löydetty ratkaisua. Sovittelu jatkuu keskiviikkona ja perjantaina, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto Twitterissä.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superin, sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehyn sekä työnantajapuolta edustavan Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n työriitaa on soviteltu uuden Sajavaaran johdolla.