Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koirakuljetus kelvottomissa oloissa syyttäjän harkittavaksi – seitsemän koiraa menehtyi matkalla Suomeen

Koirien kuljetus Suomeen kelvottomissa oloissa etenee syyteharkintaan, kertoi Helsingin poliisi tiistaina. Poliisi epäilee 24-vuotiasta miestä törkeästä eläinsuojelurikoksesta.

Koirakuljetus saapui Suomeen heinäkuun alussa Venäjältä. Reitti kulki Latvian ja Viron kautta. Kuljettaja matkusti yksin 32 koiran kanssa, kertoo poliisi.

– Tarkoituksena oli, että hän olisi luovuttanut rescuekoirat kahdelle suomalaiselle tilaajalle Helsingin Länsisatamassa, kertoo tutkintaa johtanut rikoskomisario Crista Granroth tiedotteessa.

Rajavartiolaitos totesi satamassa, että seitsemän koiraa oli menehtynyt matkalla. Myöhemmin eläinlääkäri lopetti kolme koiraa, joilla oli huono hoitoennuste. Yksitoista koiraa tarvitsi sairaalahoitoa eläinsairaalassa.

– Epäilemme, että auton kuormatilan lämpötila oli niin korkea, että koirat saivat lämpöhalvauksen. Kuumuus aiheutti eläimille pitkäkestoista tuskaa ja kärsimystä, kertoo Granroth.

Epäilty on ollut vangittuna poliisitutkinnan alusta asti.