Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työ- ja elinkeinoministeriö siirsi kahta hoitoalan lakkoa kahdella viikolla

Työ- ja elinkeinoministeriö on siirtänyt valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran pyynnöstä Turun yliopistollisen keskussairaalan teho-osastoon sekä Helsingin kaupungin eteläiseen kotihoitoyksikköön kohdistuvia lakkoja kahdella viikolla, valtakunnansovittelijan toimisto kertoo Twitterissä.

Näin ollen neljän vuorokauden mittaiset lakot alkavat aikaisintaan 20. syyskuuta.

Valtakunnansovittelijan toimiston mukaan hoitoalan työriidan sovittelussa on tarve lisäajalle.

Maanantaina valtakunnansovittelijan toimisto kertoi, että työ- ja elinkeinoministeriö on siirtänyt valtakunnansovittelijan pyynnöstä hoitajajärjestöjen perjantaille kaavailemaa Kanta-Hämeen keskussairaalan teho-osastoon kohdistuvaa lakkoa. Vuorokauden mittaista lakkoa siirrettiin kahdella viikolla, eli se voi alkaa aikaisintaan 16. syyskuuta.

Yhteensä viisi lakkovaroitusta

Laki mahdollistaa työnseisauksen siirron kerran enintään kahdella viikolla, jos työnseisaus kohdistuu työalan laatuun ja laajuuteen nähden yhteiskunnan elintärkeisiin toimintoihin ja vahingoittaisi huomattavasti yleistä etua.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superin, sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehyn sekä työnantajapuolta edustavan Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n työriitaa on soviteltu tällä viikolla valtakunnansovittelijan johdolla.

Maanantaina hoitajajärjestöt antoivat kaksi uutta lakkovaroitusta työriitaa koskevien neuvottelujen vauhdittamiseksi. Ne koskevat Oulun yliopistollisen sairaalan tehohoitokeskusta ja Oulun kaupungin kotihoitoa. Super ja Tehy ovat nyt antaneet yhteensä viisi lakkovaroitusta.