Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Energiaministerit hätäkokoukseen, hoitajien työriitaa sovitellaan

Hoitajien työriitaa sovitellaan valtakunnansovittelijan johdolla

Hoitajien työriidan sovittelua jatketaan tänään valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran johdolla. Hoitajaliitot Super ja Tehy sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT kokoontuvat neuvottelemaan valtakunnansovittelijan toimistoon.

Työriidan osapuolet tapasivat edellisen kerran keskiviikkona, mutta tapaamisesta ei tuolloinkaan syntynyt läpimurtoa. Seuraava tapaaminen on sovittu jo sunnuntaiksi.

Super ja Tehy ovat antaneet yhteensä viisi lakkovaroitusta eri teho-osastoille ja vanhusten kotihoitoon. Työ- ja elinkeinoministeriö on siirtänyt kaikkia lakkoja valtakunnansovittelijan pyynnöstä.

Britannian uusi kuningas Charles saapuu tänään Lontooseen

Britannian hallitsijaksi eilen äitinsä kuoleman johdosta noussut kuningas Charles III palaa tänään Lontooseen kuningatarpuoliso Camillan kanssa. Charles matkusti eilen muun kuningasperheen kanssa Skotlannin Balmoraliin, jossa kuningatar Elisabet II kuoli iltapäivällä 96-vuotiaana.

Eilen julkaistussa lausunnossaan kuningas kuvasi äitinsä kuolemaa suurimman mahdollisen surun hetkeksi sekä itselleen että koko perheelleen.

Charles pitää tänään ensimmäisen puheensa uutena kuninkaana, kertoi tämän tiedottaja eilen CNN:lle ja Reutersille.

Lontoossa ihmisiä kerääntyi yötä vasten Buckinghamin palatsille muistamaan kuningatarta

Britannian Lontoossa ihmisiä kokoontui yötä vasten Buckinghamin palatsille muistamaan juuri edesmennyttä kuningatar Elisabetia. Britannian yleisradioyhtiö BBC kirjoitti myöhään torstaina, että uusia surijoita saapui paikalle, vaikka yö oli jo laskeutunut.

Eräs paikalle saapunut kertoi olleensa shokissa kuultuaan kuolinuutisen ja saapui heti paikalle kunnioittamaan kuningattaren muistoa.

Kuningatar Elisabetin hallitsijakausi kesti hieman yli 70 vuotta.

Kuningatar Elisabetia kunnioitetaan myös merkittävien rakennusten valaistuksessa

Eri puolilla maailmaa merkittävien rakennusten valaistuksessa huomioidaan Britannian kuningatar Elisabetin kuolema.

Yhdysvaltain New Yorkissa ikoninen Empire State Building valaistaan paikallista aikaa yöllä violetilla ja hopeisella loisteella, rakennuksen Twitter-sivulla kerrotaan.

Ranskan Pariisissa sen sijaan Eiffel-tornista sammutettiin valaistus paikallista aikaa puolilta öin kunnianosoituksena kuningattarelle.

96-vuotias kuningatar kuoli eilen.

Venäjän Putin esitti surunvalittelunsa kuningatar Elisabetin kuoleman johdosta

Venäjän presidentti Vladimir Putin on esittänyt surunvalittelunsa Britannian uudelle kuninkaalle Charlesille tämän äidin, kuningatar Elisabetin kuoleman johdosta. Putin toivotti uudelle kuninkaalle rohkeutta ja jaksamista.

Putinin mukaan Elisabet nautti vuosikymmenten ajan ansaitusti alamaistensa rakkaudesta ja kunnioituksesta sekä auktoriteetista maailmannäyttämöllä. Venäjän presidentin mukaan Britannian lähihistorian tärkeimmät tapahtumat olivat lähtemättömästi sidoksissa kuningattaren nimeen. (Lähde: AFP)

Energiaministerit kokoontuvat hätäkokoukseen Brysseliin

Eurooppalaiset energiaministerit kokoontuvat tänään hätäkokoukseen Brysseliin vallitsevan energiatilanteen vuoksi.

Ministerit pohtivat keinoja, joilla kansalaiset saisivat sähköä ensi talvenakin edes jossain määrin järkevään hintaan.

Kokouksen odotetaan antavan EU-komissiolle osviittaa siitä, mihin suuntaan sen tulisi ehdotustensa kanssa edetä.

Suomea kokouksessa edustaa elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.).

Lintilän mukaan pahin vaihtoehto olisi, jos maat antaisivat kokouksen jälkeen hyvin ristiriitaisia ulostuloja ja erilaisia vaatimuksia.

Pohjois-Korea hyväksyi lain, joka mahdollistaa ydinaseen käytön ensi-iskussa

Pohjois-Koreassa on hyväksytty laki, joka mahdollistaa sen, että maa voisi tehdä ydiniskun niin sanotusti ennaltaehkäisevänä toimena, kertoo maan valtiollinen media.

Valtiollinen KCNA uutisoi, että Pohjois-Korea voisi toteuttaa ydiniskun automaattisesti ja kykenisi välittömästi tuhoamaan vihamieliseksi kuvaamansa joukot.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un sanoi heinäkuussa, että maa oli valmis ottamaan käyttöön ydinkapasiteettinsa missä tahansa sodassa Yhdysvaltoja ja Etelä-Koreaa vastaan. (Lähde: AFP)

Susijengi kohtaa Kroatian sunnuntain neljännesvälierässä

Koripallon Suomen maajoukkue kohtaa sunnuntain EM-neljännesvälierässä Kroatian, kertoo Koripalloliitto. Torstaina illalla Berliiniin saapunut Susijengi sijoittui Prahan D-lohkossa toiseksi ja Kroatia Milanon C-lohkossa kolmanneksi.

Kroatia voitti alkulohkossaan Britannian 86–65, Viron 73–70 ja Ukrainan 90–85, mutta hävisi Kreikalle 85–89 ja Italialle 76–81.

Sunnuntain ottelu pelataan iltapäivällä Berliinin Mercedes-Benz Arenalla. Ottelun voittaja kohtaa puolivälierässä Espanja–Liettua-neljännesvälieräparin voittajan.

US Openin finaalissa nähdään ensimmäistä kertaa afrikkalainen nainen - Tunisian Jabeur päihitti Ranskan Garcian

Yhdysvaltain avointen finaalissa tullaan ensimmäistä kertaa näkemään afrikkalainen nainen, sillä tunisialainen pelaaja Ons Jabeur kukisti välierässään Ranskan Caroline Garcian.

Turnauksessa viidenneksi sijoitettu Jabeur hallitsi tenniksen naisten kaksinpelin välierää. Voitto irtosi vain hieman yli tunnin kestäneessä pelissä suoraan kahdessa erässä. Jabeur voitti ottelun erin 6–1, 6–3.

Tunisialainen pelasi heinäkuussa Wimbledonin finaalissa ja oli ensimmäinen afrikkalainen nainen, joka eteni turnauksen loppuotteluun. (Lähde: AFP)