Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kärjistynyt energiakriisi ja ilmastotoimet puhuttavat Euroopan parlamenttia Strasbourgissa

Euroopan parlamentin täysistuntoviikko alkaa maanantaina Ranskan Strasbourgissa. Parlamentti äänestää viikon aikana muun muassa siitä, miten se suhtautuu puun polttamiseen energiaksi. Kyse on siitä, mitä voi pitää uusiutuvana energiana ja mitä ei.

Täysistuntoviikolla suomalaisia puhuttanut puu ei jää ainoaksi ilmasto-, ympäristö- ja energiateemaksi.

Parlamentin käsittelyssä on esimerkiksi metsäkato ja äänestyksessä erilaisia ilmastopakettiin kuuluvia ehdotuksia, joiden tarkoituksena on nopeuttaa uusiutuvan energian hankkeita sekä vähentää energiankulutusta vuoteen 2030 mennessä.

Syksyllä sähkön hintakriisi on kärjistynyt niin, että myös nopeista keinoista tarttua energiakriisiin puhutaan täysistuntoviikolla.

Tiistaina europarlamentaarikkojen, komission ja neuvoston on määrä keskustella EU:n vastauksesta energianhintojen jyrkkään nousuun Euroopassa. Komissiolta odotetaan myös konkretiaa puheenjohtaja Ursula von der Leyenin aiemmin esittämiin ajatuksiin siitä, millä konsteilla ongelmaa voisi ratkoa.

Von der Leyen pitää keskiviikkona vuotuisen puheensa unionin tilasta, ja häneltä odotetaan nimenomaan suurta energiapuhetta.

Tiistaina pääministeri Sanna Marinin (sd.) on puolestaan määrä avata parlamentille näkemystään Euroopan nykytilasta ja tulevaisuudesta,