Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stora Enso myymässä Ruotsissa sijaitsevan Nymöllan paperitehtaan

Stora Enso kertoo allekirjoittaneensa sopimuksen Ruotsissa sijaitsevan Nymöllan paperitehtaan ja siihen liittyvän omaisuuden myymisestä. Ostaja on yhdysvaltalainen päällystämättömän toimistopaperin valmistaja Sylvamo, jolla on tehtaita Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Pohjois-Amerikassa.

Kaupan yritysarvo on 150 miljoonaa euroa, ja kauppa on tarkoitus saada päätökseen ensi vuoden alussa kilpailuviranomaisten hyväksynnän jälkeen.

Stora Enson mukaan tehtaan myynnin odotetaan viime vuoden lukujen perusteella vähentävän yrityksen vuotuista liikevaihtoa noin 290 miljoonaa euroa. Yritys kirjaa kaupantekohetkellä noin 20 miljoonan euron kertaluonteisen myyntitappion.

Kauppa on osa suunnite lmaa myydä paperitehtaita

Nymöllan tehtaan myynti on osa aiemmin ilmoitettua suunnitelmaa myydä neljä Stora Enson viidestä paperitehtaasta. Yhtiön strategiana on keskittyä pakkauksiin, rakennusratkaisuihin ja biomateriaali-innovaatioihin.

Tiistaina Stora Enso kertoi allekirjoittaneensa sopimuksen Saksassa sijaitsevan Maxaun paperitehtaan myynnistä. Myyntiprosessien Hylten ja Anjalan paperitehtaiden osalta kerrotaan jatkuvan ilman sitovaa määräaikaa.

Stora Enson viides paperitehdas on Belgiassa sijaitseva Langerbrugge, jossa on käynnissä kannattavuusselvitys toisen paperilinjan mahdollisesta muuntamisesta aaltopahvin pintakartongin valmistukseen.