Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kreikka ratifioi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet – enää viisi maata uupuu

Kreikan parlamentti on ratifioinut Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet, kertoo puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) Twitterissä. Kaikista 30 Nato-maasta 25 on nyt hyväksynyt Suomen ja Ruotsin uusiksi Nato-maiksi.

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys on ratifioimatta vielä Espanjassa, Portugalissa, Slovakiassa, Turkissa ja Unkarissa. Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys toteutuu vasta, kun kaikki 30 jäsenmaata ovat hyväksyneet liittymisen.

Erityisesti Turkin hyväksyntä on edennyt kangerrellen. Suomen, Ruotsin ja Turkin edustajat keskustelivat elokuun lopulla ratifiointiin liittyvistä kysymyksistä.

Aiemmin Suomen ja Ruotsin jäsenyydet ovat ratifioineet Albania, Belgia, Britannia, Bulgaria, Hollanti, Islanti, Italia, Kanada, Kroatia, Latvia, Liettua, Luxemburg, Montenegro, Norja, Pohjois-Makedonia, Puola, Ranska, Romania, Saksa, Slovenia, Tanska, Tsekki, Viro ja Yhdysvallat.