Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Tuoreet satelliittikuvat paljastavat aukon miljoonakaupunki Pietarin puolustuksessa

Ukrainaan hyökännyt Venäjä haalii nyt aseita sieltä täältä, jotta se saavuttaisi paremmin tavoitteensa aloittamassaan sodassa.

Ylen mukaan Venäjä on kuskannut Ukrainaan ilmatorjuntaohjuksia jopa miljoonakaupunki Pietarista, vaikka se on yksi maan ilmapuolustuksen tärkeimmistä alueista.

Ylen mukaan kesällä hävisi paljon ampumalavetteja ja ohjuksia esimerkiksi Karjalankannaksen tukikohdasta, joka sijaitsee Pietarin luoteispuolella Terijoen alueella.

Ylen mukaan Pietarin alueen kaluston siirroista ei ole aiemmin kerrottu julkisuudessa Venäjällä tai länsimaissa. Uusin tieto perustuu Ylen hankkimiin satelliittikuviin.

Sotilasasiantuntija, majuri evp. Marko Eklund arvioi Ylelle, että kalustosiirrot tuskin ovat merkittävästi heikentäneet Pietarin ilmapuolustusta. Eklund perustaa arvionsa siihen, että pois viety aseistus on kaikkein vanhinta, eikä Venäjä enää välttämättä tarvitse sitä.

Ylen mukaan Ukrainassa Venäjä turvautuu vanhoihinkin aseisiin, koska maalla on pulaa nykyaikaisista täsmäaseista.