Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varusmiesliitto vaatii itärajan sulkemista – "Ei ole ennenkuulumatonta, että venäläiset turistit suorittavat salamurhatekoja sekä sabotaasia Euroopassa"

Varusmiesliitto vaatii Suomen valtiojohtoa tekemään välittömästi kaikkensa, jotta Suomen ja Venäjän välinen raja saadaan suljettua. Liitto ottaa asiaan kantaa Venäjän keskiviikkona aloittaman, osittaisen liikekannallepanon vuoksi.

– Naapurivaltiomme ja suurin rajanaapurimme Venäjä on käynyt jo yli puoli vuotta sotaa Ukrainaa vastaan ja nyt ilmoittaa osittaisesta liikekannallepanosta, on pakko toimia, liiton puheenjohtaja Joel Elmaci toteaa tiedotteellaan.

Varusmiesliiton mielestä toimenpiteet itärajan sulkemiseen olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten. Liitto ihmettelee myös, kuinka Suomi ei sulje rajaa, vaikka Baltian maat ja Puola onnistuivat siinä ilman Euroopan unionin moitteita.

– Me suomalaiset olemme tällä hetkellä Euroopan ja maailman silmissä häpeäpilkku, Elmaci sanoo.

– Kyse on nyt suomalaisten turvallisuudesta. Me emme voi tietää, mitä kaikkia sotatoimia Venäjä suunnittelee. Muistutan, että emme ole nähneet vielä mitään oikeita toimenpiteitä Suomen päätettyä liittyä Naton jäseneksi. Ei ole ennenkuulumatonta, että venäläiset "turistit" suorittavat valtionsa salamurhatekoja sekä sabotaasia Euroopassa, Elmaci päättää.