Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Medvedev: Venäjällä oikeus puolustautua ydinasein – "Tämä ei todellakaan ole bluffia"

Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev sanoi tiistaina Moskovassa, että Venäjällä on oikeus puolustaa itseään ydinasein, kertoo uutistomisto Reuters.

– Tämä ei todellakaan ole bluffia, Medvedev sanoi.

Medvedev varoitti, että Venäjällä on oikeus vastata "ilman juurikaan neuvotteluita".

Jännitteet lännen ja Venäjän välillä ovat entistä korkeammat, kun Venäjä suunnittelee liittävänsä näennäisesti itseensä maa-alueita Ukrainasta valekansanäänestyksillä. Venäjän presidentti Vladimir Putin esitti lännelle verhotun uhkauksen ydinaseiden käyttämisestä 21. syyskuuta, kun hän julisti Venäjälle "osittaisen" liikekannallepanon.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun Medvedev uhkailee Ukrainaa ja länsimaita. Aikaisemmin hän on muun muassa uhonnut Venäjän yliääniaseiden saavuttavan kohteet Euroopassa ja Yhdysvalloissa nopeammin kuin Naton aseet Krimin niemimaan, vaatinut Ukrainan täydellistä antautumista, vihjaillut iskuilla Euroopan unionin maiden ydinvoimaloihin ja puhunut Ukrainan "pyyhkiytymisestä maailmankartalta".