Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ex-brittikenraali: Lännellä on keinot vastata Venäjän ydinaseisiin – "Jos olisin Mustanmeren laivastossa, en nukkuisi kovin rauhallisesti"

Britannian asevoimien yleisesikunnan entinen päällikkö, kenraali evp. Richard Dannatt arvioi Sky Newsille, että lännellä on keinot vastata, jos Venäjä käyttää ydinaseita.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on esittänyt julkisuudessa pahaenteisiä kommentteja mahdollisesta ydinaseiden käytöstä. Kun Dannatilta kysyttiin, uskooko hän Putinin ydinasepuheiden olevan "bluffia", hän vastasi seuraavasti:

– Meillä on erittäin kehittyneitä ja erittäin suorituskykyisiä tavanomaisia aseita. Jos käytätte jonkinlaista ydinasetta, niin meillä on tietysti vaihtoehto vastata ydinaseeseen, mutta meillä on valtavan voiman tavanomaisia aseita, jotka voisivat vierailla yllänne.

– Jos olisin tällä hetkellä jossakin Mustanmeren laivaston laivoista, en menisi nukkumaan öisin kerrossänkyyni kovin rauhallisesti. On täysin mahdollista, että voisimme upottaa koko laivaston jos päättäisimme tehdä niin, Dannatt lisäsi.

Venäjän miehittämillä alueilla Ukrainassa järjestetyistä kansanäänestyksista Dannatt sanoi, että Putin todennäköisesti väittää ihmisten "puhuneen omalla äänellään" Venäjään liittymisestä.

– Ne ovat puhtaasti hänen omia temppujaan. En usko, että ne muuttavat mitään kentällä.

Dennetin mielestä Putinia tuskin voidaan syöstä vallasta.