Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HKScan vaihtaa toimitusjohtajaa ja antoi tulosvaroituksen – osake niiasi alle euron haamurajan

Elintarvikeyhtiö HKScanin toimitusjohtaja vaihtuu.

Yhtiön hallitus ja toimitusjohtaja Tero Hemmilä ovat sopineet, että Hemmilä jättää tehtävänsä välittömästi. HKScan kertoo tiedotteessaan, että hakuprosessi uuden toimitusjohtajan valitsemiseksi on käynnistetty. Väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi on nimetty yhtiön johtoryhmään kuuluva Juha Ruohola.

Hemmilä johti yhtiötä helmikuusta 2019 alkaen. Hän sai käsiinsä tappiollisen yhtiön uudistamisen. Yhtiöllä oli vaikeuksia varsinkin Rauman broileriyksikön toiminnassa.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Reijo Kiskola kiittää Hemmilää työstä HKScanin käännevaiheessa.

– Nyt tarvitaan pikaisia toimenpiteitä ydinliiketoiminnan kannattavuuden parantamiseksi ja taseen vahvistamiseksi nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä, Kiskola sanoo tiedotteessa.

Osakkeen laskutrendi sai jatkoa

Yhtiö antoi torstaina myös tulosvaroituksen.

Päivitetyn ohjeistuksen mukaan yhtiö arvioi vertailukelpoisen liiketuloksen laskevan tänä vuonna, kun aiemmin yhtiö ennakoi parannusta viime vuodesta. HKScanin vertailukelpoinen liiketulos oli viime vuonna 14,5 miljoonaa euroa.

– Taloudellista ohjeistusta on päätetty alentaa energiamarkkinoiden voimakkaasti muuttuneen tilanteen vuoksi. Energiamarkkinoiden epävarmuus koskee kaikkia HKScanin kotimarkkinoita ja vaikuttaa konsernin liiketulokseen suojaustoimista huolimatta, yhtiö perustelee.

Yhtiö ennakoi tuloksen kuitenkin pysyvän voitollisena.

HKScanin osake on laskenut viime vuoden kesästä alkaen. Torstain ilmoitukset saivat osakkeen arvon putoamaan euron haamurajan alle. Uutisten myötä lähellä edellispäivän tasoa kulkenut osake lähti välittömästi usean prosenttiyksikön pudotukseen.