Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Twitter vahvisti Muskin olevan valmis ostamaan yhtiön siitä alun perin tarjoamallaan hinnalla

Miljardööri Elon Musk on valmis ostamaan viestipalvelu Twitterin alkuperäisellä tarjoushinnallaan, yhtiö vahvistaa.

Yhtiön mukaan sen tarkoituksena on sulkea kauppa 54,20 dollarin osakekohtaisella hinnalla, mikä tarkoittaa 44 miljardin kokonaishintaa.

Musk teki ostotarjouksen teknologiayhtiöstä huhtikuussa. Myöhemmin kevään ja kesän aikana hän on yrittänyt vetäytyä tarjouksesta vedoten Twitterin toimintaan ja sen tarjoamien tietojen puutteellisuuteen. Musk on vääntänyt some-yrityksen kanssa kättä esimerkiksi palvelussa olevien vale- ja bottitilien määrästä.

Heinäkuussa Musk ilmoitti peruvansa Twitter-kaupan. Yhtiö nosti Muskia vastaan kanteen, jossa se pyysi tuomioistuimen määräämään Muskia yrityskaupan toteuttamiseen.

Musk on vaatinut yhtenä ehtona kaupan toteutumiselle, että Twitter luopuu välittömästi kaikista oikeustoimistaan kanteessa.

Kaupanteon jatkumisesta alkuperäisellä tarjoushinnalla kertoi jo ennen Twitterin antamaa vahvistusta uutistoimisto Bloomberg, joka pohjasi tiedon omiin lähteisiinsä.

Teknologiayhtiön kurssi on sahannut Wall Streetillä villisti vuoden aikana ostokiistan eri vaiheiden tahdissa. New Yorkissa tiistaisen pörssipäivän päätteeksi Twitterin osakekurssi oli jopa noin 22 prosenttia koholla.