Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loviisan ydinvoimalaitoksen ykkösyksikössä havaittiin vuoto – ei vahinkoa ihmisille tai ympäristölle

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen ykkösyksikössä havaittiin vuoto vuosihuoltotöiden yhteydessä, energiayhtiö kertoo. Vuodosta ei yhtiön mukaan aiheutunut vahinkoa ihmisille, ympäristölle tai laitokselle.

Vuoto havaittiin yhden pääkiertopumpun tiivistevesilinjassa. Kokeella varmistetaan primääripiirin kuuluvien järjestelmien tiiviys ennen laitoksen käynnistämistä.

Voimalaitoksen apulaisjohtaja Thomas Buddas kertoo STT:lle, että vuoto havaittiin keskiviikkona ja se on sittemmin paikattu. Aine, joka vuoti, oli lievästi radioaktiivista vettä. Vuoto tapahtui Buddaksen mukaan kokonaan ydinvoimalan alueen sisällä, minkä vuoksi siitä ei aiheutunut ulkopuolisille vaaraa.

Ydinvoimalassa siivotaan ja korjataan vuodon jäljiltä, minkä vuoksi vuosihuoltojen suunniteltu kesto venyy noin viikolla. Vuosihuollon arvioidaan päättyvän ensi viikon sunnuntaina.

Kakkosyksikkö toimii normaalisti

Ydinvoimalaitoksen kakkosyksikkö on normaalisti tuotannossa. Buddas ei usko ykkösyksikön huoltotöiden viivästymisen vaikuttavan Suomen sähkönsaantiin.

– Kakkosyksikkö toimii ihan normaalisti täydellä teholla.

Myös kakkosyksiköllä havaittiin viime lauantaina pieni vuoto primääripiirin järjestelmässä. Laitos ajettiin normaalein toimenpitein alas vian korjaamiseksi, minkä jälkeen se käynnistettiin uudelleen.