Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hirmumyrsky Julia saapui Nicaraguaan, luvassa kaatosateita ja maanvyöryjä

Hirmumyrsky Julia on saapunut Nicaraguan rannikolle Keski-Amerikassa, kertoo Yhdysvaltain hurrikaanikeskus (NHC). Mukanaan se tuo piiskaavia rankkasateita ja maanvyöryjä, keskus arvioi.

Viisiportaisella asteikolla alimman, ykköskategorian, myrskyn tuulet puhkuivat noin 39 metrin sekuntivauhtia, kun myrsky iski maihin Laguna de Perlasin alueella. Ennen saapumistaan Nicaraguan rannikolle Julia riepotteli Kolumbialle kuuluvaa pikkusaarien ryhmää merellä.

Myrskyn ei ainakaan heti tiedetty aiheuttaneen henkilövahinkoja saarilla, joilla asuu vajaat 50 000 ihmistä.

NHC ennakoi Julian heikentyvän Nicaraguaan saavuttuaan trooppiseksi myrskyksi ja jatkavan matkaansa Tyynenmeren rannikkoa pitkin Hondurasiin, El Salvadoriin ja Guatemalaan.

Joitakin tuhansia evakuoitu

Nicaraguan rannikolla sijaitsevan Bluefieldsin uskotaan olevan myrskyn reitillä. Kaupungissa kalastajat ovat yrittäneet turvata veneitään, ja ihmiset ovat varastoineet päivittäistavaroita sekä nostaneet käteistä myrskyyn varautuakseen.

Bluefieldsissä monet rakennukset ovat varsin huteria, joten niiden ei voi olettaa kestävän myrskytuulia ja tulvia.

Nicaraguassa joitakin tuhansia ihmisiä on evakuoitu myrskyn alta.

Alle kaksi viikkoa ennen Juliaa hurrikaani Ian osui Kuubaan ja Yhdysvaltojen Floridaan. Yhdysvaltalaismedioiden mukaan yli sata ihmistä sai surmansa ja kokonaisia naapurustoja tuhoutui.