Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hirmumyrsky Julia aiheutti yli 20 ihmisen kuoleman Keski-Amerikassa

Keski-Amerikassa ainakin 26 ihmistä sai surmansa hirmumyrsky Julian riehuttua alueen maissa viikonvaihteessa.

El Salvadorissa viiden sotilaan on kerrottu kuolleen, kun seinä kaatui suojaa myrskyltä etsineiden sotilaiden päälle. Yhteensä maassa on raportoitu kymmenen kuolemantapausta, ja lisäksi noin tuhat ihmistä joutui lähtemään kodistaan väliaikaiseen suojaan.

Hondurasissa paikallinen pormestari on kertonut kahden ihmisen kuolleen veneen kaaduttua Julian myrskytessä. Yksi ihminen on kateissa.

Guatemalassa kuolemantapauksia on yhteensä 14. Uhreista kahdeksan tuli talossa, joka sortui maanvyörymässä. Kaksi ihmistä on kateissa hävittyään tulvaveden matkaan.

Nicaraguassa Julian on kerrottu aiheuttaneen tulvaveden nousun tuhansiin koteihin ja tuhonneen myös kattoja.

Julia iski Nicaraguaan ykköskategorian hurrikaanina sunnuntaina, minkä jälkeen se heikkeni matkan varrella myrskyluokitukseen.

Vuonna 2020 hurrikaanit Eta ja Iota tappoivat Keski-Amerikassa ainakin 200 ihmistä ja aiheuttivat miljoonien dollarien vahingot.

Asiantuntijoiden mukaan ilmasto tekee myrskyistä ja hurrikaaneista aiempaa voimakkaampia ja kasvattaa niiden mukanaan tuomaa sademäärää.