Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venezuelan maanvyörymän uhriluku nousi 50:een

Venezuelassa viikko sitten tapahtuneen maanvyörymän uhriluku on kasvanut. Paikallisviranomaisten mukaan vahvistettuja kuolonuhreja on nyt 50. Kymmeniä ihmisiä on edelleen kateissa.

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro sanoi aiemmin tällä viikolla, että uhriluku voi nousta jopa sataan.

Maanvyöryn alle jääneitä on etsitty niin tavallisten ihmisten kuin tuhansien poliisien, sotilaiden ja muiden ammattilaisten voimin. Toivo eloonjääneiden löytämisestä on hiipunut, ja maanvyörymän levittämä muta on kovettunut nopeasti. Viikon aikana paksua mutakerrosta on siivottu pois kaduilta.

Maanvyörymä tapahtui maan keskiosassa Las Tejeriasin pikkukaupungissa, jossa rankkasateet saivat joen tulvimaan yli äyräidensä. Varapresidentti Delcy Rodriguez on kertonut, että alueella satoi kuukauden sademäärä vain kahdeksan tunnin aikana. Rodriguezin mukaan yli 300 taloa tuhoutui ja satoja muita vaurioitui maanvyörymässä.

Asiantuntijoiden mukaan myrskyä pahensivat alueella vallitseva La Nina -ilmiö sekä Keski-Amerikassa kuolemia aiheuttanut hurrikaani Julia.