Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Filippiineille osuneen Nalgae-myrskyn kuolonuhrien määrää korjattiin pienemmäksi – myrsky tappanut ainakin 45 ihmistä

Filippiineillä viranomaiset ovat korjanneet pienemmäksi saarivaltioon lauantaina iskeneen Nalgae-myrskyn aiheuttamien kuolonuhrien määrää. Viranomaisten mukaan kuolleita olisi ainakin 45, aiemmin luvuksi kerrottiin 72. Viranomaisten mukaan osa kuolleista oli virheellisesti kirjattu kahdesti.

Lisäksi viranomaisten mukaan 15 ihmistä on edelleen kateissa. Myrsky on aiheuttanut maanvyörymiä ja tulvia, ja 31 ihmisen kerrotaan loukkaantuneen. Kuolonuhreista 40 todettiin eteläisellä Mindanaon alueella.

Valtion sääpalvelun mukaan Nalgae voi osua myös 13 miljoonan asukkaan pääkaupunkiin Manilaan. Myrskyn ennustetun reitin varrella asuvia ihmisiä on kehotettu pysymään kotona. Tuhansia evakuoitiin ennen myrskyn rantautumista.

Metsänhakkuut ovat tehneet Filippiinien hirmumyrskyistä viime vuosina entistä tappavampia, kun nopeasti nousevat tulvavedet tuovat mukanaan entistä enemmän mutaa ja kiviainesta vuorenrinteiltä.

Pelastustyöntekijät huhkivat erityisesti Kusiongin kylässä, jossa asuu 80–100 ihmistä. Kylä hautautui läheisen vuorenrinteen osittaisen sortuman seurauksena.

– Eilen keskityimme pelastustöihin ja löysimme 11 ruumista. Tänään jatkoimme töitä, mutta tässä vaiheessa tämä on lähinnä nouto-operaatio, koska kylä on ollut kivien ja mudan hautaamana yli päivän, sanoo pelastusviranomainen Naguib Sinarimbo uutistoimisto AFP:lle.

Sinarimbo ei esittänyt arviota siitä, monenko ihmisen pelätään kaikkiaan kuolleen kylän hautautuessa.

Myrsky iski pitkään viikonloppuun, jonka aikana miljoonat filippiiniläiset matkustavat vanhoille kotiseuduilleen vieraillakseen kuolleiden sukulaistensa haudoilla.

Filippiinejä koettelee keskimäärin 20 voimakasta myrskyä joka vuosi. Myrskyt tappavat satoja ihmisiä vuodessa ja pitävät laajoja alueita maasta köyhyydessä. Tutkijoiden mukaan tuhoisat myrskyt ovat voimistumassa entisestään ilmastonmuutoksen vuoksi.