Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trooppinen myrsky Nalgae runteli Manilaa, ainakin 48 kuollut Filippiineillä

Filippiineihin viikonloppuna osunut trooppinen myrsky Nalgae aiheutti tulvia ja muita tuhoja maan pääkaupungissa Manilassa ennen vetäytymistään maasta sunnuntaina. Myrskyn on vahvistettu surmanneen maassa ainakin 48 ihmistä. Pelastusviranomaisten mukaan kateissa oli 22 ihmistä ja loukkaantuneita oli nelisenkymmentä. Useita teitä ja siltoja tuhoutui ja viljelysmaita tärveltyi.

Useat naapurustot ja kylät 13 miljoonan asukkaan Manilan tuntumassa olivat sunnuntaina veden vallassa. Paranaquen esikaupunkialueella pelastustyöntekijät uivat yöllä kolmen metrin tulvavesissä pelastaakseen kymmeniä ihmisiä, jotka olivat jääneet eristyksiin kerrostalon yläkertaan. Loukkuun jääneet olivat juhlavieraita.

– He huusivat ja itkivät paniikissa, koska heillä ei ollut mitään pakotietä, kertoi paikallisviranomainen Noel Japlos AFP:lle.

AFP:n valokuvaaja näki Kawitin kylässä tulvavesien mukanaan kuljettaman ruumiin valkoisessa ruumisarkussa. Paikallisten mukaan tulvavedet olivat todennäköisesti vieneet sen mennessään läheiseltä hautausmaalta. Tulvan jäljiltä kylän asukkaiden piinana olivat muun muassa katkenneet sähköt.

Suurimman osan myrskyn kuolonuhreista aiheuttivat tulvat ja maanvyöryt maan eteläisellä Mindanaon saarella. Filippiineihin osuu vuodessa keskimäärin 20 voimakasta myrskyä, jotka surmaavat satoja.