Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Käärmeseikkailu tuli päätökseen, kun tukholmalaisen eläintarhan karannut kuningaskobra luikerteli esiin

Tukholmassa huomiota herättänyt käärmeen karkumatka tuli päätökseensä sunnuntaina. Kuningaskobra Sir Väs saatiin kiinni viikon kestäneen karkumatkan jälkeen, kertoi käärmeen kotieläintarha Skansen-Akvariet.

Tukholmalaisessa eläintarhassa asuvaa 2,5 metriä pitkää käärmettä etsittiin intensiivisesti viikon päivät, ja apuun kutsuttiin niin viemärikuvaajat kuin Ruotsin tulli. Myös Kolmårdenin eläintarhan matelija-asiantuntijat auttoivat etsinnöissä.

Sunnuntaina aamulla käärme tuli ulos piilostaan omia aikojaan. Se oli luikerrellut väliseinään lähellä terraariota, jossa se normaalisti asuu.

Skansen-Akvariet piti etsintöjen takia ovensa kiinni koko viikon, sillä kuningaskobrat kuuluvat maailman suurimpiin myrkkykäärmeisiin. Niiden purema voi hoitamattomana tappaa.

Karkulainen sai reissunsa kunniaksi uuden nimen. Tästä lähtien se on Houdini, kuuluisan kahlekuninkaan mukaan. Houdinia pääsee katsomaan taas maanantaina.