Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Filippiinejä runnelleessa myrskyssä on saanut surmansa yli sata ihmistä – kuolonuhrien määrä voi todennäköisesti vielä nousta

Filippiinejä viime päivinä runnelleen trooppisen myrskyn vuoksi on kuollut ainakin 101 ihmistä. Nalgae-myrskyn nousseesta uhrimäärästä kertoi Filippiinien kansallinen katastrofivirasto.

Kateissa on edelleen yli 60 ihmistä. Viranomaisten mukaan todennäköisyys sille, että kadonneita löydettäisiin hengissä, on lähes olematon.

Perjantaina äkkitulvat ja maanvyörymät tuhosivat kyliä maan eteläosassa sijaitsevalla Mindanaon saarella.

Nalgae vetäytyi maasta sunnuntaina, mutta ehti kylvää tuhojaan ympäri Filippiinejä. Nalgaen kurituksessa useita teitä ja siltoja tuhoutui ja viljelysmaita tärveltyi.

Sunnuntaina useat naapurustot ja kylät olivat veden vallassa 13 miljoonan asukkaan Manilan tuntumassa.

Manilan eteläpuolella sijaitsevassa Noveletassa asukkaat yrittivät tyhjentää kotejaan vedestä.

Joselito Ilano, 55, kertoo tottuneensa tulvintaan, mutta Nalgaen aiheuttamat tulvat pääsivät yllättämään hänetkin. Ilanon kotona tulvavesi ylsi vyötäröön saakka.

Perfidia Seguendia, 71, perheineen menetti tulvissa koko omaisuutensa. Jäljelle jäivät vain vaatteet, jotka perheellä olivat olleet päällä, kun he pakenivat naapurin kaksikerroksiseen taloon.

– Kykenimme vain itkemään, koska emme oikeastaan voi tehdä asialle mitään. Me emme pystyneet pelastamaan mitään, vain henkemme, hän kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Uusi myräkkä tuloillaan?

Myrsky iski pitkään viikonloppuun, jonka yhteydessä miljoonat filippiiniläiset matkustavat vanhoille kotiseuduilleen vieraillakseen kuolleiden sukulaistensa haudoilla.

Filippiinien ilmatieteen laitos on varoittanut uuden trooppisen matalapaineen suuntaavan saariryhmää kohti. Seuraava tulokas voi tuoda mukanaan kovia sateita ja kurjistaa entisestään oloja Nalgaen runnomilla alueilla.

Tutkijoiden mukaan tuhoisat myrskyt ovat voimistumassa entisestään ilmastonmuutoksen vuoksi.