Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ajoradalla maanneen yli ajaneelle kuorma-autonkuljettajalle sakkotuomio

Onnettomuuspaikalta paennut kuorma-autonkuljettaja tuomittiin sakkoihin tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa. Onnettomuudessa kuoli mies, joka makasi ajoradalla ja johon kuorma-autonkuljettaja törmäsi.

Yliajo tapahtui varhain aamulla lokakuussa 2020 Helsingin Pihlajamäessä Lucina Hagmanin kujalla.

Käräjäoikeuden mukaan kuorma-autoa kuljettanut mies syyllistyi liikennepakoon tieliikenteessä. Syyttäjä vaati hänelle rangaistusta myös kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, mutta nämä syytteet oikeus hylkäsi.

Oikeus langetti miehelle 60 päiväsakkoa, mikä hänen tuloillaan on 1 860 euroa.

Ajoradalla ollut mies oli pukeutunut tummiin vaatteisiin ja makasi liikkumatta pimeässä, ilmenee tuomiosta. Käräjäoikeuden mukaan kuljettajalla ei ollut mahdollisuutta havaita häntä ajoissa ja siksi ei ole perusteita katsoa hänen toimineen huolimattomasti.

Kuorma-auton kyydissä ollut mies syyllistyi käräjäoikeuden mukaan pelastustoimen laiminlyömiseen. Tuomion mukaan hän ei jäänyt auttamaan kuorma-auton alle jäänyttä miestä eikä muutoinkaan pyrkinyt hankkimaan tälle apua. Oikeus tuomitsi kyydissä olleen miehen 50 päiväsakkoon. Hänen maksettavakseen tulee 1 250 euron sakkosumma.