Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Zelenskyi kommentoi siepattuja venäläissotilaiden puheluita – "Osaan venäjän kieltä paljon paremmin"

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kutsui keskiviikkona tshekkiläisen tv-kanavan haastattelussa Ukrainassa taistelevia venäläissotilaita "tietämättömiksi ja lukutaidottomiksi". Asiasta uutisoi Ukrainskaja Pravda.

Hän perustelee näkemystään kuulemillaan Ukrainan tiedustelupalvelun (SBU) sieppaamilla puheluilla.

– Osaan venäjän kieltä paljon paremmin kuin nämä keskenään puhuneet ihmiset, äidinkielenään venäjää puhuva Zelenskyi toteaa.

Hänen mukaansa sotilaat käyttävät siepatuilla puheluilla "säädytöntä kieltä".

– He puhuvat vanhemmilleen käyttäen sellaisia sanoja koko ajan. Joka toinen sana. Jos puhut noin vanhempiesi kanssa, on selvää, miksi käyttäydyt noin. He ovat kouluttamattomia, huonotapaisia, häpeämättömiä eläimiä.

Zelenskyi sanoi, ettei hän ollut odottanut 2000-luvun ihmisten pystyvän sellaisiin julmuuksiin kuin venäläissotilaat, jotka tappoivat ihmisiä sateenvarjojen, vedenkeittimien tai vessojen vuoksi.

– Meillä on vaikutelma, että tämä on kuopissa ja häkeissä pidettyjen villi-ihmisten hyökkäys, joille luvattiin vapaus, jos he menivät tappamaan ukrainalaisia, Zelenskyi kuvailee.