Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suojellun metsän määrä on lisääntynyt Suomessa

Suojellun metsän pinta-ala on lisääntynyt Suomessa, kertoo Luonnonvarakeskus (Luke) tiedotteessaan. Suojellun metsän pinta-ala on kasvanut vuoteen 2019 verrattuna vajaalla 60 000 hehtaarilla. Määrä on kasvanut sekä lakisääteisesti suojelluissa metsissä että talousmetsien suojelukohteissa.

Kasvusta 25 000 hehtaaria on tapahtunut Pohjois-Suomessa ja 32 000 hehtaaria Etelä-Suomessa.

Yhteensä Suomen metsistä oli kuluvan vuoden alkuun mennessä suojeltu hieman alle kolme miljoonaa hehtaaria. Luken mukaan määrä edustaa noin kymmenesosaa kaikesta Suomen metsäpinta-alasta. Osuus on pysynyt ennallaan vuodesta 2019.

Yliaktuaari Aarre Peltola Lukesta sanoo, että vaikka suojellun metsän määrä on kasvanut, se ei juuri näy suojellun metsän suhteellisen osuuden kasvuna.

– Kun suojellun metsän kokonaispinta-ala on useampi miljoona hehtaaria, kymmenissä tuhansissa liikkuvat hehtaarimäärien kasvut eivät vielä välttämättä prosenttia heilauta, Peltola toteaa.

Esimerkiksi Pohjois-Suomessa suojellun metsäalan osuus kaikista metsistä on pysynyt kolmessa vuodessa ennallaan eli noin 20 prosentissa. Etelä-Suomessa osuus sen sijaan nousi prosenttiyksikön verran yhteensä kuuteen prosenttiin.