Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmastokokouksessa puhunut Marin peräänkuuluttaa lisää ilmastotoimia – "Jos emme toimi nyt, on selvää, mitä siitä seuraa"

YK:n kansainvälisessä ilmastokokouksessa puhunut pääministeri Sanna Marin (sd.) korosti ilmastotoimien tärkeyttä kansainvälisesti. Marin puhui maailman johtajille YK:n Egyptin Sharm el-Sheikhissä maanantaina.

Marinin mukaan jokaisen toimilla on merkitystä ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

– Tiede on oikeassa: jos emme toimi nyt, on selvää, mitä siitä seuraa, sanoi Marin.

Marin nosti esille Suomen tavoitteen olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä mainiten sen olevan yksi maailman kunnianhimoisimmista ilmastotavoitteista.

Yhdysvalloilta ja Kiinalta vaaditaan lisää toimia

Ilmastotoimien tärkeyttä korosti myös YK:n pääsihteeri Antonio Guterres. Hänen mukaansa ihmiskunta "taistelee elämästään" ilmastonmuutoksen kiihtyvien seurausten keskellä. Myös Guterres puhui ilmastokokouksessa.

Kansainvälisellä yhteisöllä on Guterresin mukaan kaksi vaihtoehtoa: yhteistyö tai tuhoutuminen.

Guterres peräänkuulutti rikkaiden maiden ja kehittyvien talouksien välille sopimusta, joka vähentäisi päästöjä ja pitäisi lämpötilan nousun kurissa. Pyrkimyksenä tulisi hänen mukaansa olla uudistuvan ja edullisen energian tarjoaminen kaikille.

Guterres vaati lisää toimia erityisesti Yhdysvalloilta ja Kiinalta.

Nykyisellä tahdilla maailma on pääsihteerin mukaan "matkalla valtatietä pitkin ilmastohelvettiin, ja jalkamme on edelleen kaasulla".

---

Lähteenä myös uutistoimisto AFP