Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KKO tuli Pohjola Vakuutuksen ja ravintoloiden epidemiakorvauskiistassa vakuutusyhtiön kannalle: Valtioneuvoston asetuksia ei ole pidettävä viranomaisten määräyksinä

Korkein oikeus (KKO) on antanut ratkaisun Pohjola Vakuutuksen ja ravintoloiden epidemiakorvauksia koskevassa kiistassa. Kiista koski koronarajoituksia, joilla ravintoloiden anniskelu- ja aukioloaikoja sekä asiakasmäärää rajoitettiin koronapandemian aikana.

Käräjäoikeus vahvisti viime vuonna antamassaan välituomiossa, että Pohjola Vakuutuksen keskeytysvakuutuksesta tulee korvata tartuntatautilakiin tehtyihin väliaikaisiin muutoksiin perustuvat valtioneuvoston asetuksilla annetut rajoitukset, jotka ovat tulleet voimaan viimeistään vuoden 2020 lopulla. Vakuutusyhtiö vaati korkeinta oikeutta kumoamaan käräjäoikeuden välituomion tältä osin.

KKO tuli asiassa vakuutusyhtiön kannalle ja päätyi kumoamaan välituomion kohdan. Sen mukaan valtioneuvoston asetuksia ei ole pidettävä vakuutusehdoissa tarkoitettuina viranomaisten määräyksinä. Asian käsittely jatkuu Helsingin käräjäoikeudessa muilta kuin välituomion osalta.

KKO:ssa on vireillä myös ravintolayrityksen valituslupahakemus. Sen osalta valitusluvan myöntäminen on siirretty viisijäsenisen kokoonpanon ratkaistavaksi.