Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli puolitoista miljoonaa maksuhäiriömerkintää poistuu rekisteristä joulukuussa

Suomen Asiakastiedon ylläpitämästä rekisteristä poistuu joulukuussa yli puolitoista miljoonaa maksuhäiriömerkintää. Asiakastieto kertoo asiasta tiedotteessaan.

Kaikkiaan maksuhäiriömerkintöjä poistuu reilulta 18 000 ihmiseltä. Merkintöjen poistumisen taustalla on uusi luottotietolaki, joka astuu voimaan joulukuun alussa.

Lakimuutoksen myötä maksuhäiriömerkintä poistuu kuukauden kuluttua siitä, kun luottotietoyritykset ovat saaneet tiedon maksun suorittamisesta. Tähän asti maksuhäiriömerkinnät ovat Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan pysyneet rekisterissä yleensä kahdesta kolmeen vuotta.

Lisäksi uusi maksuhäiriömerkintä ei jatkossa enää pidennä maksuhäiriömerkinnän säilytysaikaa, vaan jokaisen merkinnän säilytysaika on itsenäinen.

Joulukuun alussa Asiakastiedon rekistereistä poistuu myös 175 000 yrityksille tehtyä maksuhäiriömerkintää. Kaikkiaan maksuhäiriömerkinnät poistuvat lähes 5 000 yritykseltä.

Poistojen jälkeen Asiakastiedon rekistereissä on yhä lähes 370 000 yksityishenkilöä, joilla on maksuhäiriömerkintöjä. Yrityksiä, joilla on maksuhäiriöitä, jää rekistereihin noin 40 000 kappaletta.