Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Slush-tapahtumassa miljoonalla eurolla palkitulla yrityksellä venäläiskytky – "Käymme perusteellisesti läpi taustan"

Teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slush palkitsi venäläislähtöisen startup-yritys Immigramin miljoonan euron palkinnolla perjantaina.

Ukrainalainen verkkojulkaisu AIN.Capital julkaisi lauantaina yrityksen taustoja avaavan artikkelin, jossa palkitsemista kuvaillaan kiistanalaiseksi päätökseksi.

Britanniasta käsin maahan muuttavia teknologia-alan työntekijöitä opastavan Immigramin kerrotaan työllistävän pääasiassa venäläisiä, joista osa asuu edelleen Venäjällä. Yrityksen perustaja Anastasia Mirolyubovan Forbes-lehdelle antaman kommentin mukaan Britanniaan aikovien määrä kolminkertaistui Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuussa, ja että 65 prosenttia hakemuksista tuli venäläisiltä.

Venäläisen rekrytointisivusto hh.ru:n mukaan Immigramilla on käynnissä työnhaku Moskovassa. Avoinna on kuusi paikkaa ja ne on Immigramin sivuilla merkitty etätyöpaikoiksi.

– Venäläisten hankkeiden tukeminen Venäjän käynnistämän täysimittaisen sodan aikana, mikä on aiheuttanut myös pakolaisongelmia ja energiakriisejä, vaikuttaa syvästi kiistanalaiselta päätökseltä, artikkeli päättyy.

– Slush tukee Ukrainaa ja tuomitsee Venäjän hyökkäyksen. Emme työskentele venäläisten yritysten tai rahastojen kanssa emmekä hyväksy startup- tai sijoittajahakemuksia Venäjällä toimivilta yrityksiltä. Slush 100 -raati käy perusteellisesti läpi voittajan taustan, Slush ilmoittaa viestipalvelu Twitterissä.

Tapahtuma järjestettiin Helsingissä 17.-18. marraskuuta.