Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylempien toimihenkilöiden YTN:n ja Teknologiateollisuuden työnantajien tes-neuvottelut katkesivat – osapuolet ovat erimielisiä palkankorotuksista

Ylempiä toimihenkilöitä edustavan YTN:n ja Teknologiateollisuuden työnantajien väliset neuvottelut kahden sopimusalan uusista työehtosopimuksista katkesivat tänään, kertoo YTN.

Osapuolet ovat neuvotelleet ylempien toimihenkilöiden uusista työehtosopimuksista teknologiateollisuuteen sekä suunnittelu- ja konsulttialalle.

YTN:n neuvottelupäällikön Petteri Oksan mukaan sovun hakeminen kaatui näkemyseroihin palkankorotusten tasosta ja rakenteesta. YTN:n mukaan sen tavoitteena oli yleiskorotukseen painottuva, ensi vuoden inflaatioennustetta heijasteleva palkankorotus.

– On valitettavaa, että työnantaja ei ymmärrä huoltamme palkansaajien ostovoimasta, Oksa sanoo tiedotteessa.

Teknologiateollisuuden työnantajien johtaja Johanna Laine sanoo Twitterissä, että osapuolet jäivät erimielisiksi palkankorotusten tasosta.

YTN:n mukaan sopimusalojen uusista työehdoista on neuvoteltu viime viikot tiiviisti. Ratkaisun hakeminen siirtyy nyt sopimusalojen työehtosopimusten mukaisesti sovintolautakuntaan.

YTN:n teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan sopimusten piirissä on yhteensä noin 95 000 ylempää toimihenkilöä.

Teollisuusliiton kanssa ei vielä tes-sopua

Teknologiateollisuuden työnantajat ja Teollisuusliitto eivät päässeet maanantaina sopuun alan työntekijöiden uudesta työehtosopimuksesta. Neuvottelut jatkuvat 17. joulukuuta.

Asiasta kertoivat Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi ja Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto Twitterissä.

Osapuolet neuvottelivat uusista työehdoista myös sunnuntai-iltana. Teollisuusliiton mukaan sunnuntain neuvottelut koskivat tekstikysymyksiä.

– Toivottavasti maali alkaisi pian häämöttää, sillä neuvottelujen venyminen ei ole kenenkään etu. Tasapainoisen ratkaisun löytyminen on kuitenkin tällä kertaa poikkeuksellisen kimurantti kysymys, kuten on monesti todettu. Ratkaisut löytyvät joka tapauksessa vain neuvottelemalla, Ruohoniemi sanoi tiedotteessa sunnuntaina.

Suomen viennin kannalta keskeisen teknologiateollisuuden kaikilla sopimusaloilla alkoi sopimukseton tila joulukuun alusta.

Teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöitä edustaa Ammattiliitto Pro. Se jatkaa tes-neuvotteluja työnantajapuolen kanssa keskiviikkona.