Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikkonen jatkaa Nato-jäsenyyden edistämistä Turkissa, Haavisto vierailulla Washingtonissa

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) jatkaa tänään kaksipäiväistä työvierailuaan Turkin pääkaupungissa Ankarassa. Kaikkonen on Turkissa keskustelemassa muun muassa Suomen Nato-jäsenyysprosessista.

Turkki on Unkarin ohella ainoa Naton 30 jäsenmaasta, joka ei ole vielä ratifioinut Suomen ja Ruotsin jäsenyyttä sotilasliitossa. Ratifioinnista on käyty keskusteluja viime kuukausina Suomen ja Turkin välillä niin poliitikkojen kesken kuin virkamiestasollakin. Turkin puolustusministeri Hulusi Akar kutsui Kaikkosen vierailulle Ankaraan.

Akar kertoi aiemmin tällä viikolla, että Turkki odottaa vielä "konkreettisia askelia" Suomelta ja Ruotsilta. Turkin ulkoministeri Mevlüt Cavusoglu puolestaan vaati tiistaina Suomelta aseiden vientirajoituksista luopumista.

Turkki on vaatinut Suomelta ja Ruotsilta toimia etenkin kurditerrorismin kitkemiseksi. Vaatimusten on katsottu kohdistuvan Suomea voimallisemmin Ruotsiin.

Kaikkonen kertoo Turkin-matkansa annista tiedotustilaisuudessa kello 13.30.

Atlantin toisella puolella ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) jatkaa tänään vierailuaan Washingtonissa, jossa hänen ohjelmaansa on kuulunut muun muassa tapaaminen Yhdysvaltojen ulkoministerin Antony Blinkenin kanssa.

Myös Haaviston asialistalla on ollut muun muassa Suomen Nato-jäsenyysprosessin eteneminen.

Perjantaina Haaviston matka jatkuu New Yorkiin, jossa hän tapaa muun muassa YK:n pääsihteeri Antonio Guterresin.