Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Punaisen Ristin työntekijä kuoli Venäjän pommitettua Hersonia

Ukrainan eteläisessä Hersonin kaupungissa kaksi ihmistä on kuollut Venäjän pommitettua kaupunkia torstaina.

Punaisen Ristin kansainvälisen komitean johtaja Mirjana Spoljaric kertoo toisen kuolleista olleen Ukrainan Punaisen ristin työntekijä.

Spoljaric kirjoitti Twitterissä, että järjestön työntekijät ovat etulinjassa auttamassa haavoittuneita ja niitä, jotka eivät enää osallistu taisteluihin. Hän lisäsi, että on välttämätöntä suojella järjestön työntekijöitä ja heidän kalustoaan.

Vaikka Venäjä on vetäytynyt Hersonin kaupungista, sen aseet yltävät sinne yhä ja kaupunki on jatkuvan uhan alla.

Ukrainan viranomaiset kertoivat, että Venäjän torstain pommitukset Hersonissa aiheuttivat sähkökatkon koko kaupungissa. Hersonissa lämpötila on laskenut nollan tienoille.

Ihmisoikeusvaltuutettu: Ainakin 441 teloitusta ja murhaa dokumentoitu

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Volker Türk kertoi toimistonsa dokumentoineen kolmella alueella Ukrainassa Venäjän hyökkäyksen ensimmäisten viikkojen ajalta 441 teloitusta ja murhaa. Türk arvioi, että todelliset luvut ovat todennäköisesti huomattavasti korkeammat. Hänen mukaansa on vahvoja merkkejä, että teloitukset saattavat olla tahallisia sotarikoksia.

Türkin dokumentointi kattaa toistaiseksi hyökkäyksen alkamisesta huhtikuun alkupäiviin ulottuvan ajanjakson. Hän lisäsi, että hänen toimistonsa on tämänkin jälkeen jatkanut sekä siviileihin että taistelijoihin kohdistuneiden törkeiden ihmisoikeusrikkomusten dokumentointia. Todisteita on mielivaltaisista pidätyksistä, pakkokatoamisista, kidutuksesta ja seksuaalisesta väkivallasta.

Pentagon ilmoitti kasvattavansa koulutettavien ukrainalaissotilaiden määrää

Yhdysvaltojen puolustusministeriö Pentagon ilmoitti, että se aikoo kasvattaa koulutettavien ukrainalaissotilaiden määrän noin 500 ihmiseen kuukaudessa. Sotilaita koulutetaan Saksassa, ja koulutus keskittyy muun muassa tiettyihin asejärjestelmiin.

Pentagonin tiedottaja Pat Ryder ei vahvistanut tiistaina kerrottuja tietoja, että Yhdysvallat olisi toimittamassa Ukrainalle Patriot-ilmatorjuntaohjusjärjestelmää. Patriot-järjestelmän uskotaan tuovan lisäsuojaa Ukrainalle Venäjän ballistisia ohjuksia vastaan, joita Venäjän uskotaan hankkivan Iranilta.