Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Malesian maanvyöryn uhrien määrä kasvoi yli kahdenkymmenen

Kaakkois-Aasiassa Malesiassa tapahtuneessa maanvyörymässä on kuollut ainakin 24 ihmistä, kertovat viranomaiset. Kuolleiden joukossa on kuusi lasta.

Kuolleiden määrä saattaa vielä kasvaa, sillä viranomaisten mukaan yhdeksän ihmistä on yhä kateissa.

Maanvyörymä tapahtui leirintäalueella lähellä Batang Kalin kaupunkia Malesian pääkaupungin Kuala Lumpurin läheisyydessä.

Viranomaisten mukaan maanvyöryn sattuessa leirintäalueella oli yli 90 ihmistä, joista suurin osa oli nukkumassa. 61 ihmistä on löydetty elossa tai heidät on pelastettu.

Viranomaisten mukaan leirintäaluetta ylläpitävällä maatilalla ei ole ollut virallista lupaa, joten maatilan omistajia uhkaa rangaistus, mikäli heidän katsotaan rikkoneen lakia.

Maanvyöryt tavallisia rankkasateiden jälkeen

Maanvyöryjä sattuu Malesiassa usein rankkasateiden jälkeen, jotka ovat yleisiä maassa vuoden lopulla. Onnettomuusyönä ei kuitenkaan ollut havaittu rankkasateita.

Viime maaliskuussa neljä ihmistä kuoli massiivisessa maanvyöryssä, joka hautasi heidän kotinsa Kuala Lumpurin esikaupunkialueella rankkasateiden jälkeen. Malesian historian yksi tuhoisimmista maanvyöryistä tapahtui vuonna 1993, kun rankkasateen aiheuttama valtava mutavyöry tuhosi Kuala Lumpurissa 12-kerroksisen talon ja 48 ihmistä kuoli.