Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elon Musk väläytti Twitterin johtajan paikan jättämistä – Twitter-äänestys kannattaa

Twitterin ostanut miljardööri Elon Musk on väläyttänyt Twitter-tilillään julkaistussa viestissä jättävänsä mahdollisesti johtotehtävät sosiaalisen median yhtiössä. Musk kysyi seuraajilleen osoitetussa kyselyssä, pitäisikö hänen jättää Twitterin johtotehtävät.

Maanantaina alkuiltapäivästä Suomen aikaa päättyneen äänestyksen perusteella Twitterissä kannatetaan Muskin siirtymistä pois johtotehtävistä. Käyttäjätileiltä tuli yli 17 miljoonaa ääntä ja niistä runsaat 57 prosenttia oli Muskin pois siirtymisen kannalla. Musk oli etukäteen luvannut noudattaa kyselyn tulosta.

Muskin myrskyisä johtokausi Twitterissä huipentui sunnuntaina uutiseen siitä, ettei Twitter jatkossa sallisi suoraa linkkaamista muihin sosiaalisen median alustoihin.

Kiellettyjen alustojen joukossa ovat esimerkiksi Facebook, Instagram ja Twitterin haastajaksi povattu Mastodon. Kiellettyä on myös jakaa toisilla alustoilla käyttämänsä käyttäjänimi.

Twitterin mukaan kielto koskee sekä käyttäjien profiileja että heidän tviittejään. Kiellettyjä ovat myös monien yritysten ja vaikuttajien profiileissaan käyttämät linkinjakopalvelut kuten linktr.ee ja ink.bio.

Musk: Seuraaja ei ole tiedossa

Keskusteluissa Twitter-käyttäjien kanssa Musk sanoi, ettei hänelle ole tiedossa seuraajaa.

– Kukaan ei halua työtä, joka voi todella pitää Twitterin hengissä. (Minulle) ei ole seuraajaa, hän sanoi.

Keskusteluissa tutkija Lex Fridman tarjoutui vitsillä johtamaan Twitteriä ilman palkkaa.

– Sinun täytyy todella nauttia kivusta. Ja vielä, sinun täytyy sijoittaa elinikäiset säästösi Twitteriin ja se on ollut konkurssin tiellä toukokuusta lähtien. Haluatko silti työpaikan? Musk kysyi.

---

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.