Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Joulun menoliikenne alkaa tänään, Zelenskyi puhui Yhdysvaltain kongressille

Joulun menoliikenne alkaa Suomen pääteillä tänään, kertoo Fintraffic. Vilkkain liikennepäivä on aatonaattona perjantaina, jolloin suurimmat ruuhkat ajoittuvat kello kahdentoista ja kuuden välille iltapäivällä ja alkuillalla.

Liikenteen ennakoidaan olevan vilkkainta Helsingin ja Tampereen välillä valtatiellä kolme sekä Helsingin ja Heinolan välillä valtatiellä neljä.

Joulun paluuliikenne alkaa joulupäivänä sunnuntaina ja on vilkkaimmillaan tapaninpäivänä maanantaina.

Biden vahvistaa uuden 1,85 miljardin dollarin asetukipaketin Ukrainalle

Presidentti Joe Biden vahvistaa Yhdysvaltojen uuden 1,85 miljardin dollarin asetukipaketin Ukrainalle. Paketti sisältää ensi kertaa Patriot-ilmatorjuntajärjestelmän. Biden kertoi asiasta yhteisessä tiedotustilaisuudessa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa.

Biden sanoi Zelenskyille Valkoisessa talossa, että amerikkalaiset pysyvät ukrainalaisten rinnalla niin kauan kuin on tarve.

Zelenskyi saapui vierailulle Yhdysvaltoihin keskiviikkoiltana Suomen aikaa.

Zelenskyi Yhdysvaltain kongressille: Ukraina ei kaatunut, vaan elää ja kukoistaa

Ukraina ei kaatunut, vaan elää ja kukoistaa, Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi puheessaan Yhdysvaltain kongressille. Hän kuvailee Ukrainan kukistaneen Venäjän maailman mielissä. Zelenskyi saapui ennen puhettaan istuntosaliin suurien suosionosoitusten saattelemana.

Eurooppa on nyt ukrainalaispresidentin mukaan vahvempi ja itsenäisempi kuin koskaan aiemmin. Venäjän tyrannia on Zelenskyin mukaan menettänyt valtansa, eikä sillä ole enää ikinä vaikutusta.

Zelenskyi painotti, että Ukraina ei ikinä antaudu ja sai jälleen mittavat aplodit.

Zelenskyi: Ukrainassa juhlitaan joulua kynttilänvalossa Venäjän iskujen vuoksi

Ukrainassa juhlitaan joulua ehkä kynttilöiden valossa, koska monilla ei ole sähköä, sanoi Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi Yhdysvaltain kongressille. Hän painotti, että miljoonilla ei ole lämmitystä eikä juoksevaa vettä Venäjän iskuista johtuen.

Hän sanoi Venäjällä olevan etulyöntiasema muun muassa tykistön, ammusten sekä lentokoneiden osalta. Tästä huolimatta Ukrainan puolustus pitää.

Zelenskyin mukaan kyse ei ole kuitenkaan vain taistelusta ukrainalaisten elämän ja vapauden puolesta, eikä myöskään niistä alueista, joita Venäjä yrittää vallata. Taistelu Ukrainassa määrittää Zelenskyin mukaan, millaisessa maailmassa jatkossa eletään, ja ensi vuosi on käännekohta.

Zelenskyi: Oikeudenmukainen rauha tarkoittaa, ettei alueellisesta koskemattomuudesta tehdä kompromisseja

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi puheessaan Valkoisessa talossa oikeudenmukaisen rauhan tarkoittavan sitä, ettei alueellisesta koskemattomuudesta tehdä kompromisseja.

Zelenskyi kiitti puheessaan Yhdysvaltojen presidenttiä Joe Bidenia päätöksestä antaa Patriot-ilmatorjuntajärjestelmä Ukrainan käyttöön.

Zelenskyi sanoi järjestelmällä olevan merkittävä rooli Ukrainan ilmatilan ja energiasektorin suojelussa.

Biden: Putin luuli heikentävänsä Natoa, mutta onnistui vahvistamaan sitä

Venäjän presidentti Vladimir Putin luuli heikentävänsä Natoa, mutta onnistui vahvistamaan sitä, Yhdysvaltain presidentti Joe Biden arvioi Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa pitämässään lehdistötilaisuudessa.

Yhdysvaltalaispresidentin mukaan hän ei ole lainkaan huolissaan Ukrainan tueksi muodostuneen kansainvälisen koalition pitämisestä. Hän painottaa, ettei ole nähnyt Naton tai EU:n olevan ikinä näin yhdistyneenä jonkin asian vuoksi. Hän ei näe merkkejä, että tämä olisi muuttumassa.

Bidenin mukaan Putin halusi nähdä jakautuneen Euroopan, mutta teki siitä vieläkin yhdistyneemmän, kun Suomi ja Ruotsi päättivät hakea Natoon.

Mediat: Capitol-hyökkäyksen loppuraportin julkaiseminen viivästyy torstaille

Yhdysvaltain kongressitaloon tehtyä hyökkäystä tutkivan edustajainhuoneen komitean loppuraportin julkaiseminen viivästyy päivällä. Raportti oli alkujaan määrä julkaista keskiviikkona, mutta komitea odottaa nyt julkaisun tapahtuvan torstaina.

Asiasta ovat kertoneet muun muassa yhdysvaltalaismediat CNN, Hill ja USA Today.

USA Todayn lähteen mukaan komitea on perustellut päätöstä muun muassa sillä, kuinka Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi saapui Yhdysvaltain-vierailulle lyhyellä varoitusajalla. Zelenskyin ohjelmaan kuuluu myös vierailu Yhdysvaltain kongressissa.

Komitea ilmoitti jo maanantaina, että se suosittelee rikossyytteiden nostamista entistä presidenttiä Donald Trumpia vastaan.

Israelin johtoon palaava ex-pääministeri Netanjahu kertoo muodostaneensa uuden hallituksen

Israelissa maan pitkäaikaisin pääministeri Benjamin Netanjahu kertoo muodostaneensa uuden hallituksen. Samalla Netanjahu palaa valtaan johtaen Israelin historian oikeistolaisinta hallituskoalitiota.

Asiasta kertoo tiedotteessa Netanjahun kanslia. Veteraanijohtaja on kertonut hallituksen muodostumisesta maan presidentille Isaac Herzogille.

Marraskuun alussa saamansa vaalivoiton myötä Netanjahu sai valtuutuksen muodostaa ääriuskovaisten ja äärioikeistolaisten tukema hallituskoalitio.

Pitkällisen poliittisen kriisin kourissa olleessa Israelissa on ollut viidet vaalit alle kolmessa vuodessa. Netanjahu menetti viime vuonna paikkansa pääministerinä, mutta palaa nyt jälleen valtaan. (Lähde: AFP)

Kryptohuijauksesta syytetty Bankman-Fried määrättiin luovutettavaksi Yhdysvaltoihin

Bahamalla pidätetty, luhistuneen kryptovaluuttapörssi FTX:n perustaja ja entinen toimitusjohtaja Sam Bankman-Fried on määrätty luovutettavaksi Yhdysvaltoihin vastaamaan häntä vastaan nostettuihin petossyytteisiin.

Bahaman yleisen syyttäjän mukaan Bankman-Fried on päättänyt jättää valittamatta luovutuspäätöksestään. Bahaman ulkoministeri Frederick Mitchell kertoi allekirjoittaneensa määräyksen Bankman-Friedin luovutuksesta yhdysvaltalaisviranomaisille.

Paikallistelevision mukaan Bankman-Friedin odotettiin lähtevän Bahamalta jo myöhään keskiviikkona paikallista aikaa. (Lähde: AFP)

New Jersey ja Detroit voitokkaina floridalaisseurojen kustannuksella - Luostarinen ja Määttä maalinteossa

Jääkiekon NHL:ssä floridalaisseurat jäivät pahasti alakynteen, kun New Jersey Devils kukisti Florida Panthersin 4–2 ja Detroit Red Wings vuorostaan Tampa Bay Lightningin 7–4.

Floridan toisen ja viimeiseksi jääneen maalin teki Eetu Luostarinen ylivoimalla. Suomalaisen toisen erän osumasta kirjautti syöttöpisteen Anton Lundell.

Lundell ja New Jerseyn Erik Haula ottivat avauserässä yhteen ja saivat kumpikin viisiminuuttisen rangaistuksen. Lundell sai lisäksi kaksiminuuttisen korkeasta mailasta.

Detroitin ja Tampan kohtaamisessa suomalaispuolustaja Olli Määttä teki Detroitin avausmaalin. Red Wingsin maalia valvoi Ville Husso, joka torjui 34 kertaa.