Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljä kuoli bussin kaaduttua Kanadassa – talvimyrsky koettelee maata

Länsi-Kanadassa neljä kuoli ja kymmeniä loukkaantui linja-auton kaaduttua lauantai-iltana.

Viranomaisten mukaan onnettomuus johtui todennäköisesti erittäin jäisistä keliolosuhteista, mutta tapahtuman tutkinta on vielä kesken.

Tapahtumapaikka sijaitsee reilut 300 kilometriä Vancouverista itään Brittiläisen Kolumbian alueella, jota on kurittanut ankara talvikeli jo useita päiviä.

Alueen terveysviranomaisten mukaan 53 ihmistä sai onnettomuuden jälkeen sairaalahoitoa. Heistä 36 oli saanut lieviä tai vakavia vammoja.

Sunnuntaiaamuna paikallista aikaa kahdeksan ihmistä oli edelleen sairaalahoidossa, ja heistä kaksi oli kriittisessä tilassa.

Sää aiheuttaa haittaa koko maassa

Brittiläisen Kolumbian provinssin pääministeri David Eby sanoi olevansa uutisesta järkyttynyt ja surullinen.

– Ajatuksemme ovat tapahtumassa mukana olleiden ja heidän läheistensä luona sekä pelastus- ja terveydenhuollon työntekijöissä, jotka antavat kaikkensa hoitaakseen ihmisiä ja pitääkseen heidät turvassa, Eby sanoi lausunnossa.

Osa moottoritiestä, jolla onnettomuus tapahtui, suljettiin liikenteeltä sunnuntaiaamuun asti.

Onnettomuus sattui hurjan sään koeteltua suuria alueita Pohjois-Amerikasta päivien ajan. Kelju sää on vaikeuttanut liikennettä ja aiheuttanut lukuisia kuolemaan johtaneita onnettomuuksia keskellä kiireisintä lomakautta.

Toisella puolella Kanadaa junat Ottawan ja Toronton välillä kärsivät toistuvista häiriöistä pitkin päivää lauantaina ja sunnuntaina, kun talvimyrsky kaatoi puita ja aiheutti sähkökatkoja.

Maan pääministeri Justin Trudeau kehotti lauantaina Twitterissä kansalaisia pysymään turvassa.

– Joukot työskentelevät kovasti pitääkseen tiet auki, palauttaakseen sähköt ja saadakseen verkkotoiminnot taas kuntoon. Olkaamme yhteydessä ystäviimme ja naapureihimme tarkistaaksemme, miten heillä menee ja tarvitsevatko he mahdollisesti apua, Trudeau kirjoitti.