Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhuksien kipulääkettä varastaneen hoitajan tuomio keveni ehdolliseksi hovioikeudessa

Itä-Suomen hovioikeus on lieventänyt rangaistusta jutussa, jossa lähihoitajana toiminut nainen varasti vanhuksilta kipulääkettä ja käytti sitä huumausaineena.

Etelä-Savon käräjäoikeus oli tuominnut naisen kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta ja varkauksista.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden lailla, että nainen varasti hoitokodista yhteensä 1,4 litraa oksikodoniliuosta. Hovin mukaan hänen menettelynsä kuitenkin poikkesi niin sanotusta perinteisestä huumausainerikoksesta sekä olosuhteiltaan että tekotavaltaan.

Vaikka huumausainemäärä oli suuri, se ei ollut kerralla naisen hallussa. Nainen käytti oksikodonia työvuorojensa aikana sekä kuljetti sitä ruiskuissa kotiinsa. Myös riski aineen päätymisestä levitykseen oli varsin pieni, hovioikeus arvioi.

Hovioikeus katsoi, että oikeudenmukainen rangaistus naisen rikoksista oli vuosi ja kahdeksan kuukautta vankeutta, joka voitiin määrätä ehdollisena. Sen lisäksi hänelle tuomittiin 80 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Hovioikeus antoi ratkaisunsa marraskuussa.