Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Jos suomalaiselta kysyy, niin ananas kuuluu pitsaan", sanoo Foodoran toimitusjohtaja – näitä ruokia suomalaiset suosivat tänä vuonna

Ruoankuljetuspalvelu Foodora paljastaa vuoden päättymisen kunniaksi, millaisia ruoka-annoksia ja -ostoksia suomalaiset ovat tilanneet eniten kuluvan vuoden aikana.

Enemmän tai vähemmän yllättävästi kolmen suosituimpien kärjessä tilatuista ruoista ovat pizza (suosituin) , hampurilainen (toiseksi suosituin) ja kebab-ateriat (kolmanneksi suosituin).

– Yksi on ylitse muiden, kun suomalaiset tilaavat pizzaa kotiin. Pizza on edelleen suomalaisten suosikki, Foodoran toimitusjohtaja Joonas Kuronen toteaa tiedotteella.

Kurosen mukaan erityisesti omavalinteisia täytteitä sisältävä Fantasia-pizza on tilausten perusteella suomalaisten ylivoimainen suosikki.

Useimmiten Fantasia-pizzan täytteiksi valikoituu kebabia, kinkkua ja ananasta.

– Jos suomalaiselta kysyy, niin ananas kuuluu pitsaan, Kuronen sanoo.

Neljänneksi eniten suomalaiset tilasivat kanaruokia. Kanan nousukiito jatkuu Kurosen mukaan edelleen.

–Jopa noin neljäs tilattu annos sisältää kanaa, hän arvioi.

Kymmenen kärki löytyy lueteltuna kokonaisuudessaan jutun tietolaatikko-osiosta.

Hampurilaisten osalta suosituimpia tilattavia vuonna 2022 olivat kerroshampurilaiset, kebab-annosten osalta kebab ranskalaisilla ja salaateissa kreikkalainen salaatti.

Foodoran päivittäistavaran verkkokauppa Foodora Marketista tilattiin eniten kurkkua, banaania ja maitoa.