Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Israelissa Benjamin Netanjahu palaa vallankahvaan – maa saa historiansa oikeistolaisimman hallituskoalition

Israelissa veteraanipoliitikko Benjamin Netanjahu palaa jälleen maansa pääministeriksi. Hän esittelee uuden hallituksensa parlamentille, knessetille, tänään. Äänestys hallituksen muodostamisesta on knessetin täysistunnossa kello 11 Suomen aikaa.

Netanjahun johdolla Israel saa historiansa oikeistolaisimman hallituskoalition. Uudessa hallituskoalitiossa on mukana niin ääriuskonnollisia kuin äärioikeistolaisiakin.

Netanjahun johtama koalitio sai selvän enemmistön knessetiin marraskuun alussa pidetyissä parlamenttivaaleissa.

Netanjahu jatkaa siirtokuntien laajentamisen politiikkaa Länsirannalla, sanoi hänen Likud-puolueensa eilen. Tuleva hallitus on herättänyt pelkoja sotilaallisesta eskalaatiosta miehitetyllä Länsirannalla alueen pahimpien väkivaltaisuuksien aikana 20 vuoteen.

– Hallitus pyrkii vahvistamaan turvallisuusjoukkoja ja tukee sotilaita ja poliiseja taistelemaan ja kukistamaan terrorismin, sanoi Likud-puoluen lausunnossaan.

Lausunto julkaistiin, kun Netanjahu paljasti nimittäneensä entisen kenraalin Yoav Galantin uudeksi puolustusministeriksi. Galant on myös Likud-puolueen jäsen ja Netanjahun läheinen tukija. Galantilla on ollut eri ministerin salkkuja myös Netanjahun aiemmissa hallituksissa.